El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

SEAT premia a 4 estudiants del campus d'Alcoi de la UPV per les seues aportacions al tèxtil en automoció

Tots els premiats durant la celebració de la final en Martorell

Javier Romera, Sara Peris, Carlos Abianza i Gabriel Mateu, estudiants del Campus d'Alcoi de la UPV, han presentat el projecte guanyador dins del concurs SEAT Textil Challenge. El projecte, anomenat 'Tèxtil d'ambient', ha sigut premiat amb 2.000 €.

Segons expliquen els organitzadors del concurs el projecte 'Tèxtil d'ambient' "millorar l'experiència de l'usuari amb un tèxtil de fibra òptica que mitjançant un fotosensor integrat en el cotxe simula la llum exterior'. El segon equip guanyador ha sigut 'Cinturó de seguretat més còmode i amb senyal d'avís' dels estudiants Christian Fuentes, María Pérez i María Sancho; mentre que el tercer ha estat el format per Víctor Silvestre i Iñaki Blanquer amb el projecte 'Al volant d'un Seat viu més i millor'.

La final s'ha celebrat aquest 31 maig a les instal·lacions de Seat en Martorell. Una vegada allí, ha tingut lloc la presentació dels projectes amb els prototips i idees millorades, la deliberació del jurat i posterior lliurament de premis. Més de 90 idees inicials havien sigut presentades en les que han treballat els estudiants de la UPV de diferents graus.

D'altra banda, SEAT s'ha compromés a acollir a un estudiant en pràctiques en el departament de tecnologia de materials en SEAT Martorell. D'aquesta manera, qualsevol estudiant que ha participat en aquesta primera edició de SEAT Textil Challenge pot completar els seus estudis realitzant les pràctiques empresarials en l'empresa automobilística.