El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi acull IV Trobada d’Investigadors i Investigadores del càncer “Ciutat d’Alcoi”

A aquestes jornades que duraran dos dies, ha assistit la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que ha donat l’enhorabona a la ciutadania alcoiana pel seu compromís amb la lluita contra aquesta malaltia.

Per quart any consecutiu se celebra la Trobada d’Investigadors i Investigadores de càncer “Ciutat d’Alcoi”, a l'IVAM CADA, organitzada per CEM +QUEUNTRAIL junt amb la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica (FISABIO), dependent de la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana; i la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi, el Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València), Nirvel Cosmetics i Unión Alcoyana Seguros. Enguany, aquestes jornades han estat inaugurades per la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

El president de +QUEUNTRAIL, Paco Fuster, ha volgut destacar que des de la primera edició del Trail Solidari fins a l’actualitat, la cursa ha aconseguit recaptat 90.000 euros aproximadament, que han anat destinats a la lluita contra el càncer. Ana Barceló per la seua part ha felicitat als alcoians i alcoianes per ser una societat molt compromesa amb aquest tipus de malalties.

Els temes que s’han parlat en aquest congrés de medicina, han sigut la prevenció de la malaltia, l’estudi dels mecanismes moleculars i genètics, les noves teràpies, s’ha posat de manifest el gran valor i el potencial clínic de la multidisciplinarietat.

A més, a aquest esdeveniment han assistit prestigiosos investigadors de tot el món com Delia Mazzanzanica, responsable de la Unitat de Teràpia Molecular de la Foundazione IRCCS Istituto Nazionale dei Tumori, o José Antonio López-Guerrero, cap del laboratori de Biologia Molecular de l’Institut Valencià d’Oncologia (IVO), que a més, ha sigut el director de la trobada, i que tancarà ell mateix donant les conclusions de tot el que s’ha tractat durant els dos dies d’aquestes jornades.

Ana Barceló ha reafirmat el compromís de la Conselleria de Sanitat amb la investigació del càncer i ha reivindicat la necessitat d’un Pacte d’Estat per la Ciència. També ha volgut ressaltar que en els últims anys, ha disminuït la taxa de mortalitat d’aquesta malaltia en un 1% en els homes i un 0’4% en les dones.