El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'edita una obra divulgativa sobre el primer congrés 'Alcoi: Small and Medium Samrt City'

Imatge de la roda de premsa celebrada a la Sala Multiús del Campus d'Alcoi de la UPV

El Congrés té un caràcter bianual, així que la pròxima edició serà en 2020. La primera va tindre lloc enguany, els dies 14 i 15 de febrer a la sala Àgora. 

La publicació inclou nou comunicacions presentades al congrés i està disponible en format digital i paper.

La presidenta de Comité Científic del Congrés, Begoña Cantó, destaca que l'obra "està enfocada als gestors municipals", encara que "el seu interés i la senzillesa de lectura la fan accessible al públic en general". Cantó apel·la al rigor de les comunicacions al·ludint al 'peer review', una metodologia que implica l'escrutini de cada text per part d'almenys dos revisors.

Tant la publicació com el mateix Congrés són fruit de l'estreta col·laboració entre l'Ajuntament d'Alcoi i el Campus d'Alcoi de la UPV, on s'ha presentat el llibre. Encara que "molts dels resultats d'aquesta col·laboració no són visibles", assegura el regidor Manolo Gomicia, "s'han aconseguit importants avanços" com la signatura de la Càtedra Smart City, o un projecte que es materialitzarà pròximament amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació.

La coordinadora del Congrés, Vanesa Lo Iacono Ferreira, assegura que l'obra constituirà un registre més del congrés, i que serà incorporada al repositori de la Universitat. Els interessats podran accedir a la versió digital del llibre a través de la web del Congrés.