El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'edita una publicació sobre el congrés d'art rupestre celebrat en Alcoi en 2018

L’IVAM CADA Alcoi ha acollit la presentació del llibre ‘El arte rupestre del Arco Mediterráneo de la Península Ibérica’ que inclou les actes i tota la informació del congrés celebrat a finals de 2018 amb el mateix títol a la nostra ciutat, precisament també a l’IVAM CADA Alcoi.

Han intervingut en la presentació l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, l’exdirector del Museu Arqueològic Municipal ‘Camilo Visedo Moltó’, Josep Maria Segura, el Subdirector de Patrimoni Cultural, Antonio Bravo i el Cap de Servei Territorial de Cultura d’Alacant, José Antonio López.

Durant el congrés que va coincidir amb el 20 aniversari de la inclusió en la Llista de Patrimoni Mundial de l'art rupestre mediterrani, es van presentar les novetats sobre recerques, noves tecnologies i gestió administrativa i turística relacionades amb el patrimoni cultural.

El programa del congrés va combinar conferències tècniques detenint-se en avanços tecnològics en l'anàlisi de pigments, documentació i registre de les troballes i la gestió de divulgació, en el desenvolupament d'itineraris culturals i en la protecció legislativa dels entorns rupestres, amb la visita guiada a la Sarga i el Museu Arqueològic municipal 'Camilo Visedo Moltó' d'Alcoi.

Precisament en l’acte han explicat que en els abrics de La Sarga estan representats tres dels horitzons artístics prehistòrics de la façana oriental de la península Ibèrica: Macroesquemàtic, Llevantí i Esquemàtic, sent l’únic jaciment que inclou els tres. Una vegada més des de la Generalitat han tornat a insistir en el model ‘Sarga’ un exemple tant en la gestió administrativa i turística com en la protecció del patrimoni, explicant que aquest model l’estan exportant per aplicar-lo a altres jaciments.