El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Segons 'El Mundo', la Justícia investiga si Zaplana va cobrar comissions vía Luxender

Una de les vivendes de Serelles, a mig acabar /AM

Miguel Peralta era l'alcalde en aquella època

El diari El Mundo parla aquest diumenge del cas que manté Eduardo Zaplana, ex president de la Generalitat i ex ministre d'Aznar, en la presó de Picassent. I és que aquest diari explica que la Justícia podria estar investigant si Zaplana va cobrar comissions en Holanda per mitjà de l'empresa Luxender, promotora -entre d'altres- de la fallida urbanització de Serelles. En aquella època, Miguel Peralta era alcalde d'AlcoiNoticia relacioanda amb Serelles

El diari El Mundo parla aquest diumenge del cas que manté Eduardo Zaplana, ex president de la Generalitat i ex ministre d'Aznar, en la presó de Picassent. I és que aquest diari explica que la Justícia podria estar investigant si Zaplana va cobrar comissions en Holanda per mitjà de l'empresa Luxender, promotora -entre d'altres- de la fallida urbanització de Serelles. En aquella època, Miguel Peralta era alcalde d'Alcoi.

El Mundo desplega un article d'investigació signat per Gema Peñalba en què desvela les últimes investigacions de la jutgessa de València, Isabel Rodríguez i també la Fiscalia anti-corrupció. El diari diu que Luxender tenia seu a Madrid i Alcoi i que podria tindre tres empreses localitzades a Holanda i des d'on podrien haver canalitzat comissions provinents de les obres de la promotora Luxender. Recordem que aquesta constructora va tindre diferents actuacions a Alcoi. Per exemple a la Plaça d'Espanya però sobretot al paratge de Serelles a Mariola. D'aquesta obra faraònica diu El Mundo que podrien eixir aquestes comissions en què Zaplana podria estar involucrat.
 
És un episodi més dels que investiga la Justícia contra Zaplana, que està en pressó des de maig per diferents assumptes i possibles delictes relacionats amb la prevaricació o tràfic d'influències. En concret, Zaplana podria haver cobrat més de 6 milions d'euros -presumptament- en comissions per l'adjudicació del Pla eòlic i les concessions de les ITV.
 
Serelles
Segons les investigacions, el cas Serelles l'han seguit molt d'aprop des dels jutjats de València, i podria ser un dels desencadenants de la detenció de Zaplana, que en aquella època (2000-2003), presidia la Generalitat i tenia a Miquel Peralta com a alcalde d'Alcoi. Després, Peralta seria conseller de la Generalitat (Justícia i Indústria).
 
Serelles és una urbanització de 1500 vivendes unifamiliars projectada en plena Serra de Mariola, al terme d'Alcoi. Un projecte compromés i amb molta resposta social i ecològica, principalment per la seua ubicació. La crisi de 2008 va deixar la seua construcció a mitges i molts compradors quedaren 'enganxats' econòmicament i sense la casa. Serelles és una viva imatge de la bambolla immobiliària que provocà la crisi econòmica en els primers 15 anys de la dècada dels 2000.