El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Segueix el descens d'incidència de coronavirus a l'Alcoià i Comtat fins als 114 casos per cada 100.000 habitants

Les nostres comarques, imatge d'arxiu.

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 14 de setembre, el departament de salut d'Alcoi compta amb 15.575 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, 157 en l'última quinzena. Hem perdut 421 persones per coronavirus en l'últim any i mig.
 

Tan sols incrementa la incidència lleugerament a Muro, però a la resta de municipis es manté o descendeix. Al municipi més poblat, Alcoi, la incidència està ja en 104 casos per cada 100.000 habitants. Això si, el degoteig de morts continua amb una nova pèrdua a Castalla.

Mantenim una bona tendència de descens de la incidència de coronavirus a l'Alcoià i el Comtat. Aquest dimarts 14 de setembre 4 pobles que tenien incidència la passada setmana ara estan nets: Benilloba, L'Orxa, Balones i Benimassot. Altres cinc no han sumat casos i presenten una incidència molt baixa: Banyeres de Mariola, Onil, Beniarrés, Alcosser i la Vall d'Alcalà. Dels pobles més xicotets tan sols cal parar atenció a Gaianes, on han sumat 4 nous casos el cap de setmana, però no incrementa la seua incidència perquè ja fa dos setmanes dels últims casos registrats.

Pel que fa als cinc municipis més poblats, tan sols Muro incrementa la seua incidència amb 10 nous casos detectats el cap de setmana, i ara presenta una xifra en risc extrem de 268 casos per cada 100.000 habitants. Els altres quatre municipis més grans de les comarques redueixen la seua incidència: Cocentaina fins als 173 casos per cada 100.000 habitants, Castalla fins als 162, Alcoi fins als 104 i Ibi fins als 93 casos per cada 100.000 habitants.

Tan sols una nota dolenta, i és una nova mort, que correspon a Castalla. Des de l'inici de la pandèmia hem perdut 421 persones, les cinc últimes entre agost i setembre.

Pel que fa a tota la Comunitat Valenciana, tots els departaments estan en risc mitjà, per sota dels 150 casos per cada 100.000 habitants.