El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Segueixen les reaccions a la permuta de l'edifici dels jutjats. El PP la considera una "operació ruïnosa”

Palau de Justicia d'Alcoi.

Adverteixen els populars que el govern ha perdonat a la Conselleria de Justícia el pagament del lloguer per l'ús de l'edifici dels jutjats durant l'últim any i mig, incomplint el contracte signat en 2016.

"Operació ruïnosa" i de “nefastes conseqüències”. Així qualifica el PP la permuta d'edificis per a recuperar la inversió realitzada per l'Ajuntament en la construcció del nou Palau de Justícia. La mesura fou aprovada en el plenari de gener, a pesar del vot en contra dels populars.

Amb aquesta permuta, Antonio Francés culmina aquella decisió i es converteix en cooperador i còmplice d'un acord que s'ha demostrat lesiu per a Alcoi”, manifesta el portaveu dels populars, Quique Ruiz. Segons el parer del popular, el Govern hauria d'haver negociat una compensació econòmica o en sòl no ocupat per l'Ajuntament. “No podem avalar una permuta que culmina una gestió de funestes conseqüències per a Alcoi”, recalca l'edil.

El regidor del PP adverteix, a més, que el Govern del PSOE ha perdonat a la Conselleria de Justícia el pagament del lloguer per l'ús de l'edifici dels jutjats durant l'últim any i mig, "incomplint el contracte signat en 2016". Segons els seus càlculs, l'Ajuntament ha deixat d'ingressar uns 51.300 euros. “L'ocupació de l'immoble era gratuïta durant el primer any, però des d'aqueix moment era necessari signar un acord per a eximir del pagament del lloguer que mai va arribar a rubricar-se”, detalla.