El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'eleven a 250.000 € les ajudes per a reobrir carreteres a la província

Carreteres alacantines afectades pel temporal.

Des de la Diputació afirmen que la partida prevista -que inicialment es va establir en 200.000 euros- podria tornar a ampliar-se amb la finalitat de donar cobertura a totes les peticions que pogueren arribar.

La Diputació d'Alacant ha elevat a 250.000 € les ajudes per al restabliment de la xarxa provincial de carreteres, després dels devastadors efectes de la borrasca Gloria. S'estudia també impulsar una segona línia d'ajudes per a reparar les carreteres que presenten pitjors desperfectes.

Des de la Diputació afirmen que la partida prevista -que inicialment es va establir en 200.000 euros- podria tornar a ampliar-se amb la finalitat de donar cobertura a totes les peticions que pogueren arribar. Afegeixen que la quantia màxima de l'ajuda vindrà fixada per la grandària del terme municipal; 2.500 euros per a les localitats de fins a 15 km²; 5.000 per als de fins a 30 km² i 7.500 euros per als de més de 30 km².

El diputat provincial de Carreteres, Alejandro Morant, s'ha deixat veure per municipis de les nostres comarques, com Beniarrés, Planes, Gorga, Quatretondeta, Famorca o Benimassot, que han patit les conseqüències de 'Gloria'. Recordem que les ajudes van destinades a municipis de menys de 5.000 habitants.

"A la comarca del Comtat han caigut més de 1.200 litres per metre quadrat des del mes de setembre passat, el que ha provocat que molts bancals s'hagen ensorrat literalment, creant-se nous passos d'aigua que han reblanit el terreny i que han ocasionat enfonsaments que requereixen actuacions importants i costoses", ha explicat Morant.