El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sense abelles no hi ha vida al planeta, ni torró de Xixona

'Turrones Picó' impulsa la primera cadena d'hotels específica per a aquests insectes, unes construccions on poden proliferar i que s'ofereixen gratuïtament a aquells allotjaments hotelers que vulguen sumar-se a aquest projecte

Interessant i reflexiva campanya de màrqueting la posada en marxa per 'Turrones Picó' de Xixona amb la qual l'empresa pretén conscienciar la ciutadania de la importància que per al planeta Terra tenen les abelles. Entre altres coses, perquè sense mel no hi ha torró. Aquesta empresa ha creat un curtmetratge nadalenc i ha convertit el seu símbol durant dècades -la maça per trencar l'ametla- en un refugi on poden perfectament criar com si fos un rusc.

Què seria del planeta sense abelles. Un autèntic desastre global. I és que més del 75% dels aliments que consumim depenen de la pol·linització que realitzen aquests insectes. En molts llocs d'Europa la comunitat d'abelles s'ha reduït en un 50 per cent per la desforestació i l'estrés que els produïm els Éssers humans.

Aquestes dades preocupants han servit perquè la casa de torrons 'Picó', de Xixona, haja plantejat una campanya de conscienciació per la defensa del nostre entorn i en concret de les abelles. No es casualitat que aquest dolç universal i fabricat en Xixona des de fa molts segles de manera artesanal tinga dos ingredients bàsics: Ametla i mel. I sense abelles, ens quedaríem sense aquest imprescindible dolç del Nadal.

'Turrones Picó' ha posat en marxa, a més a més, una campanya de difusió perquè hotels rurals s'adherisquen a la iniciativa de posar en els seus establiments unes xicotetes construccions perquè les abelles puguen establir-se i criar.

Cadena d'hotels per a abelles

Amb la col·laboració de l'Institut Tecnològic Hoteler i de Fundació Amics de les Abelles, 'Turrones Picó' impulsa la primera cadena d'hotels específica per a aquests insectes, unes construccions on poden proliferar i que s'ofereixen gratuïtament a aquells allotjaments hotelers que vulguen sumar-se a aquest projecte. El primer s'ha instal·lat a l'Hotel *Pou de la *Neu, en el paratge natural Alt de la Carrasqueta-Xixona.

 

En la fira de Nadal de Xixona

En l'edició 2019 de la Fira de Nadal de Xixona que comença aquest dijous es podrà visitar l'exposició itinerant Fundació Amics de les Abelles. La mostra ha visitat diverses localitats espanyoles i explica quin és el paper de les abelles que es dediquen a la producció de mel, com ha anat canviant l'ofici de l'apicultor al llarg dels anys, els materials emprats… un repàs als elements fonamentals que comptarà amb una activitat especial el dissabte 7 de desembre a les 12:30h. Es tracta d'una visita guiada que conclou amb un taller infantil on els xiquets poden construir el seu propi refugi per a abelles usant com a base la clàssica maça de picar ametles de Picó.