El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sense casos positius per la Covid-19 a la província d'Alacant en 24 hores, segons Sanitat

Ana Barceló

Per tercer dia consecutiu, no ha mort cap persona pel virus a la Comunitat, segons Ana Barceló.

Malgrat no passar a la Fase 3, el Consell ja ha demanat al Ministeri poder anar a les segones residències. Barceló afirma que no han rebut resposta sobre açò per part del govern central.

Ana Barceló, consellera e Sanitat, ha donat dades oficials per províncies actualitzades al final de l'1 de juny. La més positiva és que no hi ha casos positius per Coronavirus entre el 31 de maig i l'1 de juny. Pel que fa a les altes, s'han curat 28 persones a la província en 24 hores. Els hospitalitzats són 60 dels quals 12, malauradament, continuen a l'UCI. 30 residències continuen amb casos positius, de les quals 7 estan sota vigilància activa del personal sanitari. En 3 dies no ha mort cap persona pel virus a tota la Comunitat, segons Barceló.

Ximo Puig ja ha confirmat que la Comunitat Valenciana no demanarà el pas a la Fase 3 el pròxim dilluns 8 de juny. Ana Barceló, ha confirmat la notícia i ha afirmat que ho fan per "prudència" i perquè "només portem 3 dies en fase 2 i és molt prompte per saber si consolidem les dades". Cal destacar que l'índex reproductiu de la Covid-19 se situa en 0,65. La dada va disminuint i "és bona perquè ho hem aconseguit entre tots i devem tindre-ho present quan eixim al carrer".

Malgrat no passar a la Fase 3, el Consell ja ha demanat al Ministeri poder anar a les segones residències. Barceló afirma que no han rebut resposta sobre açò per part del govern central.

Balanç de maig


Ana Barceló ha donat algunes dades sobre l'evolució de Coronavirus durant maig. L'increment d'altes ha sigut d'un 78% i s' ha reduït el nombre de persones hospitalitzades en un 82%. En UCI, la reducció ha sigut d'un 84%.


Pel que fa a l'estudi de seroprevalença de personal sanitari de distintes categories, s'han sotmés voluntàriament 56.000 persones. La prevalença del virus entre aquests és del 3,21 %.
L'increment de PCR realitzades a maig ha sigut de 97%. Concretament s'han fet 232.114 proves PCR.

Futbol a porta oberta en fase 3?


Sanitat no deixa clar si els aficionats podrien tornar a presenciar competicions esportives in situ en estadis o altres instal·lacions en la Fase 3. Barceló deixa la porta oberta -mai millor dit- a què els aficionats puguen assistir a camps de futbol. La consellera ha afirmat que "totes les activitats es poden fer amb corresponsabilitat".


Fora de les fronteres valencianes, Las Palmas ha assegurat que el 13 de juny ja podran els seus aficionats acudir a l'estadi. Fernando Simón afirma que cap la possibilitat de públic.

 


De moment no hi ha concreció.

 

 

Més informació: Cronologia dels efectes de la Covid-19 en la província d'Alacant

Clica ací per a seguir les dades oferides dia a dia.