El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

"Sense himne, sense consens i amb caire catalanista": les crítiques dels populars a l'acte del 9 d'Octubre a Alcoi

El portaveu dels populars alcoians, Rafa Miró
Els populars consideren que els socialistes alcoians fan política en defensa dels Països Catalans

Acabada la celebració del 9 d'Octubre, els populars alcoians s'han mostrat molt disgustats per la festa del Teatre Calderón. Asseguren que el manifest que es va llegir no va estar consensuat, i lamenten que no sonara en cap moment l'Himne de València. Els populars consideren que els socialistes fan pancatalanisme.

Els populars d'Alcoi s'han mostrat molt crítics amb l'acte de celebració del 9 d'Octubre a Alcoi. Diuen que no ha sonat l'himne de València, però si la sardana catalana "La Santa Espina"; i critiquen que el manifest no ha sigut consensuat, un discurs a més on, segons els populars, "podia llegir-se entre línies el suport als països catalans. Com va dir l'autor: 'amb blau o sense blau' ".

El portaveu dels populars, Rafa Miró demana una festa "on no hauria d'entrar la política partidista i on es visibilitzen els elements identificatius de la nostra cultura, la realitat dels valencians, una realitat que forma part del conjunt d'Espanya".

Rafa Miró diu que "està clar que els socialistes s'uneixen a Compromís amb el pancatalanisme en la Comunitat Valenciana, fent política, eliminant símbols dels valencians i defensant els Països Catalans. Tan sols fa falta vore les xarxes socials d'alguns d'ells".