El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sense incidents en el primer matí de tancament a Alcoi

Control policial en l'eixida a València aquest 7 de gener.

Des de la regidoria de seguretat fan una crida al sentit comú. No es tracta de trobar la manera de burlar els controls, sinó de no eixir del municipi si no es compleixen els suposats.

No s'ha tancat cap carretera d'accés a Alcoi, i hi haurà controls puntuals en els diferents accessos. En aquest primer matí de tancament el treball ha sigut més d'informació, però des del consistori asseguren que a partir de demà seran estrictes i sancionaran a tot el que no complisca els supòsits per eixir de la ciutat.

Agents dels diferents cossos policials es coordinen en el dispositiu per a controlar els accessos i eixides d'Alcoi a partir d'aquest 7 de gener, primer dia de tancament perimetral de la ciutat per l'alta incidència de COVID-19. Així, la Policia Local controla els accessos des de València i Banyeres, la Policia Nacional l'eixida cap a Alacant; i la Guàrdia Civil la resta de carreteres secundàries.

Això si, "els efectius són els que són", reconeix el regidor de seguretat Raül Llopis, així que no es pot controlar totes les carreteres a tota hora, a més que hi ha altres emergències que cal atendre. Però Llopis fa una crida al "sentit comú i responsabilitat" de la gent, i recorda que la mesura es pren "perquè està morint gent".

Aquest primer matí de tancament a la ciutat, les diferents forces de seguretat han fet més un treball d'informació que de sanció. Llopis explica que encara hi ha persones que no han pogut arreplegar el certificat de l'empresa per a traslladar-se, o els documents que necessiten. També s'ha explicat a la gent que no es pot canviar de municipi per a fer compres que es poden fer en Alcoi. Però a partir de demà, assegura Llopis, els agents seran estrictes amb els supòsits que permeten eixir, i que, recordem, són per a treballar, estudiar, cuidar malalts o per tornar a casa.