El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sense increment en la incidència de coronavirus, que es manté en 34 casos per cada 100.000 habitants a l'Alcoià i Comtat

Segons l'actualització de xifres oficials feta per Sanitat aquest 15 de juny, el departament de salut d'Alcoi compta amb 13.524 casos detectats des de l'inici de la pandèmia, en una població de 137.000 habitants. En l'última quinzena, els casos detectats són 47, la qual cosa suposa una Incidència Acumulada de 34 casos per cada 100.000 habitants. Mantenim intacta des de mitjans d'abril la xifra de morts en 416 persones.
 

Sumem tan sols 6 nous casos en el cap de setmana, 3 a Muro i els altres tres repartits entre Alcoi, Cocentaina i Castalla. 

Primera actualització que mantenim xifres d'incidència estables, després d'increments continuats en tot el mes de juny. El nostre departament de salut, que engloba les comarques de l'Alcoià i Comtat, ha sumat aquest cap de setmana 6 nous casos, la meitat que en les últimes actualitzacions. 3 corresponen a Muro, on ha incrementat lleugerament la incidència. Els altres tres nous casos s'han detectat a Alcoi, Castalla i Cocentaina. Amb els nous casos, la incidència general a tot el departament se situa en els 34 casos per cada 100.000 habitants, lleugerament inferior a la de finals de la setmana passada, amb 35 casos per cada 100.000 habitants. 

En l'àmbit estatal, el ritme de vacunació s'ha incrementat i el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències, Fernando Simón, assegura que "tenim grups d'edat molt ben vacunats i en ells no podrà incrementar-se la transmissió, tot i que sí que pot haver casos aïllats, però de seguida s'autocontrolarà". Tot i això Simón recorda que continuem amb grups de no vacunats, com la població més jove, on sí que podríem notar un increment de casos. Simón també va deixar oberta la possibilitat que s'elimine l'obligació de mascaretes en espais oberts abans d'estiu, però no va concretar data.