El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sense mascareta en espais oberts ni patis de col·legis, a partir de dijous 10 de febrer

L'ús de mascareta en exteriors quan hi haja aglomeracions passa a ser tan sols una recomanació. L'ús de mascareta en interiors no varia.
 

Portar-la en moments d'aglomeració tan sols queda com una recomanació. El Consell de Ministres ha aprovat el Real Decret, que es preveu es publique en el BOE demà dimecres dia 9 i entre en vigor dijous.

El Consell de Ministres ratifica la decisió presa pel Consell Interterritorial de Salut, i aquest dimarts 8 de febrer ha aprovat el Real Decret que elimina l'obligatorietat de dur mascareta en exteriors. La previsió és que demà es publique en el Butlletí Oficial de l'Estat, i l'endemà de la publicació entrarà en vigor, és a dir, dijous 10 de febrer.

Però no tornem a la situació de fa uns mesos, sinó que hi ha menys obligació, perquè abans calia portar-la si no es podia mantindre la distància, i ara aquesta obligatorietat queda tan sols en una recomanació. La mesura es notarà especialment als col·legis, on de nou podran estar als patis sense mascareta. 

La nota enviada pel Govern tan sols dona una excepció: cal portar mascareta en actes organitzats, multitudinaris i a l'aire lliure, si estan plantats o si estan asseguts sense poder mantindre la distància. Es refereix, per exemple, als concerts. Caldrà esperar a demà a la publicació en el BOE per a vore si hi ha més excepcions.

Des del Govern expliquen que el canvi ve motivat pels alts índex de cobertura vacunal en Espanya, i el canvi de la situació en relació a la pandèmia. A les nostres comarques la incidència ha descendit durant l'última setmana, així com l'ocupació a l'Hospital. I es preveu millora, perquè la conselleria de Sanitat ha reduït notablement el nombre de nous casos detectats que reporta cada dia. Per cert, respecte a la vacunació, aquest dijous també s'inicia la vacunació als col·legis per a rebre la segona dosi.