El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sense responsabilitats a l'incendi de la Torre un any després

Les flames a La Torre fa ara un any
Van morir dos persones i es van cremar 700 hectàrees

Aquest 12 d'agost es compleix l'aniversari del terrible incendi que va acabar amb la vida de 2 persones, dos treballadors forestals, al terme municipal de la Torre de les Maçanes. Un any després res se sap del que va passar ni de qui té la culpa ni la responsabilitat. A la zona recorden amb terror el que va passar.

12 d'agost de 2012, el motor d'un cotxe avariat provoca un incendi forestal a la Torre de les Maçanes. En pocs segons s'escampa per tota la zona aplegant als termes de Penàguila i Benifallim. S'activa un dispositu d'urgència i arriben mitjans de tota la comarca. Quan sembla que el foc podria controlar-se, una llengua de vent i foc sobrepassa els brigadistes. Quatre ferits, dos d'ells moren: Un a l'acte i l'altre a un centre hospitalàri. La commoció envaeix la Pobla del Duc i Ibi, els pobles originaris dels dos treballadors. Resultat final: dos morts i 700 hectàrees de bosc mediterràni cremat.

S'instal·la un monolit en record dels morts al llocs dels fets i els ajuntaments demanen responsabilitats. Des de la Conselleria de Governació es promet que es depuraran... però un any després, res se sap.

L'Ajuntament de Xixona ha demanat recentment que s'aclarisca què va passar. Però el cert és que el silenci ha estat la última resposta. A la zona reclamen justicia i es queixen que tot són bones paraules i promeses quan les desgràcies passen, però que tot queda en l'oblit com aixó sembla que ha ocorregut.

Notícies relacionades:

Xixona reclama que s'investigue l'incendi de la Torre

Mor una segona persona en l'incendi de la Torre

Una persona mor en un incendi a la Torre