El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sense servei nocturn a la Policia Local de Muro per tindre part de la plantilla confinada

La policia Local de Muro, imatge d'arxiu

La Policia Local de Muro s'ha vist obligada a tancar el servei nocturn de manera temporal per la falta d'agents, ja que dels 10 agents en actiu, la meitat està confinada per ser positiu o haver tingut contacte. Des del consistori asseguren que la Guàrdia Civil es farà càrrec de les urgències nocturnes.

La pandèmia travessa ara el pitjor pic a les nostres comarques, i això té el seu reflex en tots els sectors. A la Policia Local de Muro s'ha hagut de prendre una difícil decisió perquè la plantilla s'ha vist reduïda de manera important pel coronavirus. Hi ha dos agents positius i altres tres confinats per ser contacte directe. Això deixa 5 agents al carrer, per la qual cosa tan sols hi haurà un agent per torn, i es tanca el servei nocturn.

El Sindicat Professional de Policia, FESEP i CSIF, han alertat de la situació i asseguren que s'allargarà almenys tres setmanes. Per la seua banda, des del consistori confirmen que la situació és delicada. L'alcalde Gabriel Tomás explica que l'Oficial en Cap de la Policia ha decidit establir eixe sistema de torns per evitar que els agents es creuen entre ells, i assegura que a mesura "que anem recuperant efectius, s'ompliran els torns i es recuperarà el torn de nit". Mentrestant, han demanat ajuda a la Subdelegació del govern perquè la Guàrdia Civil es faça càrrec de les urgències nocturnes.

Els sindicats reclamen a l'Ajuntament un reforç de la plantilla, així com major intensitat en les mesures d'higiene i neteja d'edificis i vehicles municipals. "S'ha sol·licitat per escrit en diverses ocasions que es realitzen tests ràpids de prevenció davant el virus, per així controlar aquells treballadors i treballadores que fan els treballs essencials i tenen contacte directe amb la ciutadania", asseguren des dels sindicats.

Per la seua banda, l'alcalde assegura que se segueix un Pla de Neteja i Desinfecció, que els sindicats consideren insuficients. I descarta la possibilitat de tests ràpids perquè assegura que els tècnics municipals no ho recomanen. Pel que fa a la falta d'efectius, Gabriel Tomás diu que "nosaltres no podem contractar policies i estem seguint el procés". Assegura que 4 places es cobriran per oposicions, i que estan pendents que es publique la data de convocatòria. Diu també que intenten portar agents d'altres municipis "però la bossa d'Alcoi està esgotada. Hem fet un conveni en Castalla i el mes que ve entra un agent, però porta la seua tramitació i temps". Els Sindicats lamenten que la falta de reforç no els permeta "poder donar l'atenció que el ciutadà del municipi es mereix".