El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

SENT-ME Cocentaina arriba el proper estiu per a acostar la música clàssica a tots els públics

Imatge d'arxiu, Sent-me del 2018

L'educació musical i l'acostament de la música clàssica a tots els públics són els pilars en els quals es basa aquest encontre musical

 

SENT-ME Cocentaina torna per a oferir formació a professionals de l'ensenyament musical però també a xiquets i xiquetes. A banda ofereix un programa de concerts. L'esdeveniment serà del 11 al 15 de juliol.

La 8a edició del Festival de Música SENT-ME Cocentaina se celebrarà entre l’11 i 15 de juliol. L’objectiu d’este esdeveniment és oferir formació i concerts de primer nivell.

L'educació musical i l'acostament de la música clàssica a tots els públics són els pilars en els quals es basa aquest encontre musical des dels seus orígens, que es remunten a la primera edició celebrada en 2014, sempre sota l'organització de l'ajuntament contestà.

Ignacio García-Vidal, director d'orquestra i musicòleg de trajectòria internacional nascut a Cocentaina i organitzador del Festival ha assegurat que tornen amb la convicció de que “el món necessita més que mai la sensibilitat i la reflexió que aporten l'Art i la Cultura”.

 

FORMACIÓ

L’edició 2022 ofereix una "Trobada de Direcció Musical" impartida pel mestre Enrique García Asensio, dirigit a estudiants i directors de tots els nivells. El SENT-MET oferirà de nou educació musical per a xiquets i xiquetes de 4 a 9 anys amb l'experta Elena Huidobro i el seu equip, traslladat des de Madrid a la Vila Comtal. La pròpia Huidobro impartirà una "Jornada de Música i Moviment" dirigida a professionals de l'ensenyament musical, com ara mestres d'Educació Primària, Secundària o escoles de música. I es crearà un "Ensemble de Corda SENT-ME COCENTAINA" per a oferir un concert sota la batuta del mestre García Asensio, de manera que es dona l'oportunitat a tots els músics que ho desitgen de participar d'aquesta experiència de trobada i creixement artístic.

La matrícula per a participar de les activitats formatives estarà oberta del 2 de maig al 30 de juny.

CONCERTS

L'Orquestra ADDA Simfònica de l'Auditori d'Alacant inaugurarà l'11 de juliol amb la "Simfonia número 8" de Dvôrak les nits de concerts que tindran lloc en el màgic espai del Palau Comtal de Cocentaina a les 22 h. L'Orquestra de Cambra del Palau de les Arts de València i l'Ensemble de Corda SENT-ME COCENTAINA dirigit pel mestre Enrique García Asensio i diferents alumnes de la Trobada de Direcció Musical s'alternaran en l'escenari al costat de la cantant i divulgadora Sheila Blanco, que oferirà el seu personal recital "Cantant a les poetes del 27", i els xiquets i xiquetes que participaran en el SENT-MET, l'espai reservat per als més xicotets. La venda d’entrades s’obrirà en juny.

Per a més informació es pot telefonar al: 965592795.