El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de PSOE Muro,

PSOE Muro

Serem la vostra esquerra!

El Partit Socialista lamenta l'esdevingut en el ple d’investidura on els partits de la dreta han arribat a un pacte amb EU que ha preferit ostentar l…

El Partit Socialista lamenta l'esdevingut en el ple d’investidura on els partits de la dreta han arribat a un pacte amb EU que ha preferit ostentar l’alcaldia a qualsevol preu abans que participar d’un govern de progrés.

Durant les setmanes prèvies van intentar que liderar un govern progresista presidit per nosaltres ja què érem l’únic pont possible entre Compromís i Esquerra Unida. Els primers confiaven en obtener la investidura com a força més votada; els segons vam comprovar dissabte quina era, des del mateix dia de els eleccions, la seua intenció. Per això, davant la impossibilitat de sumar els uns i els altres i amb la intenció d’impedir que el nostre candidat, Saúl Serrano, rebera els vots de la dreta, vam optar pel vot en blanc. Una “abstenció responsable” de la que des del dissabte és l’única esquerra real, existent i visible a Muro. Una esquerra amb projecte polític propi, que vol governar perquè és l’única manera de canviar les coses, però que no està disposada a aconseguir l’alcaldia a qualsevol preu i, encara menys, traicionant els seus votants.

La majoria absoluta que dóna suport a l’alcaldia compta amb cinc regidors que no són d’esquerra. Pensar que desenvoluparan polítiques progressistes no és tan sols una quimera sinó un insult a la intel·ligència. I volem recordar a Gabi Tomàs que pot renunciar a l’alcaldia com ha fet la nostra companya socialista a Conil (Cádiz) en rebre els vots del PP per a no llevar-li l’alcaldia, precisamente, a Izquierda Unida.

Igualment, volem recordar que Esquerra Unida va traure el segon regidor en detriment del tercer del PSOE per només dos vots. No vam voler reclamar ni impugnar un resultat tan ajustat convençuts que Esquerra Unida seria coherent amb els seus principis i l’actuació seguida durant tantes legislatures en l’Ajuntament i que els actuals representants han desbaratat. Vam pecar d’innocents perquè amb tres regidors socialistes no s’hauria produit l’aliança antinatura que ens governarà sinó un canvi des de l’esquerra que és al que aspiraven tant els nostres votants com els d’Esquerra Unida.

Des del Partit Socialista fem una crida als votants i militants d’Esquerra Unida que se senten traits per l’actuació dels seus representants. Les portes del Partit Socialista están obertes a tots aquells progressistes que desitgen un canvi de rumb a Muro. Un canvi sense perdre el nord ni l’esquerra. Saúl i Fernando seran la vostra veu en l’Ajuntament. En campanya apel·làvem a sumar per a fer de Muro el poble que vols. I la crida ha pres
més sentit que mai.