El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Setembre finalitza amb 222 aturats menys a les comarques de l'Alcoià i el Comtat

La xifra de dones aturades (6.941) supera ampliament a la d'hòmens (4.229), encara que en ambdós indicadors s'aprecia una davallada, 56 i 166 aturats menys respectivament.

Alcoi és on més s'ha fet notar aquesta tendència, amb 92 aturats menys.

D'acord a les xifres publicades pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), les nostres comarques han finalitzat la temporada estival amb 11.170 aturats, el que suposa 222 menys respecte a l'últim registre.

Els 92 aturats menys en Alcoi deixen la xifra total en 5.261Ibi amb 67 aturats menys o Onil amb 41 són els altres municipis que més notòriament han experimentat la davallada. La nota discordant la marcaria Cocentaina, on el nombre s'ha incrementat en 12 nous aturats, la xifra més elevada de l'Alcoià i el Comtat.

Per sectors productius és la indústria on més baixa l'atur, 96 persones, seguit pel sector serveis, 64. Tot i això són els que més volum d'atur presenten en xifres totals, 3.091 i 6.311 desocupats respectivament.

Per sexes se segueix apreciant una clara desigualtat, en ser el nombre de dones aturades (6.941) superior al d'hòmens (4.229).

Des d'UGT-PV consideren que a pesar del lleuger increment, el treball que es crea és "temporal i precari". "Se segueix produint un abús injustificat de la contractació temporal i a temps parcial involuntari", argumenten en un comunicat de premsa.