El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Natxo Lara, Caminante

Natxo Lara

S’ha de ser un malparit per abandonar 5 gossos

Malparit, desgraciat, tronat, patètic, covard, mala persona, cutre, pobre d’esperit, sense ànima, brut, residu de la Societat… Podria estar hores qualificant la persona que ha abandonat 5 gossos aquest dijous al Preventori. Espere que llija aquest article i el càrrec de consciència el turmente durant molts anys.

Molts pensareu que sóc un exagerat, i que hi ha coses més greus i importants al món. Jo crec que amb aquestes coses es mesura realment la talla humana de les persones. Els conte la història.

El matí de dijous o divendres sol ser el meu favorit, perquè faig una ruta per la Mariola que m’encanta principalment perquè és difícil trobar-se algun ésser humà, espècie a la que cada vegada menyspree més. Doncs, acabant-la, baixant de la creu, entre les meravelloses fulles canella de la tardor, he entropessat (quasi literal) amb 5 gosses que, nerviosos, m’han insultat amb cert caràcter. Estaven entrant i eixint d’un cau que segurament els ha salvat de la nit que han passat. He mirat i remirat pensant que ara vindria la mare a defensar-los i que damunt anava ‘a cobrar’ algun mos. Però no, allí no hi havia ni rastre. Maleït cabró... Algú els ha abandonat. He fet dues fotos i quan anava a telefonar la protectora d’animals… el mòbil que mor! Collons!

Crec que mai no he baixat tan de pressa del Preventori a casa. Per sort, en arribar he pogut telefonar i la Protectora ha acudit ràpidament i ha salvat els gossets que miraculosament han sobreviscut. Estaven mortets de fam, eren 5 i d’entre 1,5 i 2 mesos.

No sé què esperava l’animal que els ha abandonat en eixe lloc, per on no passa molta gent entre setmana. Només alguns mig-tarats com jo. Potser no sap que si no vol els gossos, a menys de 5 minuts d’on els ha abandonat es troba la protectora d’animals on els podria haver deixat.

Només sé que sent un menyspreu amarg per eixes candidates a ser persones i que mai ho seran, i que cal agrair els membres de la Protectora d’animals la seua faena, rapidesa i compromís. Anime tot el món a fer-se soci/a perquè per 20 o 30 euros a l’any, es contribuïx a salvar molts animals que s’ho mereixen més que alguns cutres que caminen impunes per ahí.