El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Fes les "Rutes Saludables" d'Alcoi, el nou projecte d'Smart City

Aquesta aplicació dissenya rutes personalitzades i més sanes per a la mobilitat dins del nucli urbà de la ciutat

S'ha presentat una nova APP que podem trobar al portal de Smart City. Uns dels seus objectius es ajudar a la ciutadania a fer una recerca més especialitzada, segons les característiques de cadascun dels usuaris, per a facilitar la mobilitat per la ciutat. Gràcies a diferents filtres es poden seleccionar rutes amb menys quantitat de pol·len, menys pendent dels carrers o menys contaminació acústica, per tal d'ajudar als ciutadans a triar el millor camí en el cas de sofrir qualsevol tipus de patologia.

El regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manuel Gomicia, ha presentat una nova aplicació juntament amb Alejandro Carbonell, que ja ha fet aquesta aplicació per a ciutats com Torrent o València. També han participat en aquest projecte el Departament de Salut d'Alcoi.

Tots ells han arreplegat una sèrie de dades que han ajudat a crear diferents tipus de rutes on la prioritat no és el camí més curt, sinó el més sa.

A més, aquesta aplicació serà d'utilitat per a l'Ajuntament, ja que s'arreplegaran dades dels usuaris perquè en un futur ajuden a projectes de mobilitat.