El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'habilita l'aparcament del poliesportiu d'Alcoi davant l'alta quantitat de proves PCR a fer

Imatges facilitades per l'Ajuntament d'Alcoi.

L'alta incidència està complicant el seguiment dels casos i la realització de totes les proves necessàries.

Al llarg de tot el matí es fan proves PCR a l'aparcament del Poliesportiu Francisco Laporta als alumnes de 15 aules confinades a l'Alcoià i Comtat. Des de l'Ajuntament d'Alcoi expliquen que és una mesura extraordinària per la saturació del Punt d'Atenció Continuada, on normalment es fan les proves.

El Departament de Salut d'Alcoi, que com saben inclou 32 municipis de les comarques, ha decidit posar un punt extraordinari aquest 26 de gener per a realitzar proves PCR a estudiants d'aules confinades. És una informació que dóna l'Ajuntament d'Alcoi, perquè el lloc habilitat per a fer les proves són els aparcaments del poliesportiu municipal Francisco Laporta, en concret el d'enfront del cementiri i el conegut com el del monòlit.

Des del consistori expliquen que les proves normalment es fan al PAC, el Punt d'Atenció Continuada ubicat al centre de salut de la Fàbrica. Però està saturat, així que de manera extraordinària s'ha fet aquest punt per "agilitzar les proves de l'alumnat i conéixer la situació real en el menor temps possible". Perquè les persones citades, segons l'Ajuntament, són alumnes de 15 aules de diferents municipis de les comarques.

El regidor de salut de l'Ajuntament d'Alcoi, Miguel Juan Reig, assegura que "la nostra Àrea de Salut està tenint una incidència molt alta amb moltes aules confinades a diferents municipis. El protocol estableix que quan una persona de l'aula resulta positiva tota la classe s'ha de fer la prova, per això i tenint en compte les circumstàncies actuals de saturació s'ha pres aquesta mesura excepcional. Esperem que en els pròxims dies millore la situació i no calga repetir accions com aquesta".