El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sí, aquest abril tindrem Moros i Cristians a Alcoi

S'ha previst un ambiciós programa per a celebrar les festes en plena normalitat. Això si, els fons són ajustats després de dos anys sense festes, i les Filaes assumiran de forma conjunta part de les despeses.

I també entradetes tots els caps de setmana d'abril fins a la trilogia, més dies per tal d'evitar aglomeracions. Es preveu una Festa "al nivell que es mereix", tot i que sempre pendent de la situació sanitària.

assemblea de l'Associació Sant Jordi celebrada aquest 27 de gener

 

L'Assemblea de l'Associació de Sant Jordi, reunida en sessió ordinària, ha aprovat la celebració de les festes entre el 22 i el 24 d'abril, sempre que la situació sanitària ho permeta. Estarem pendents de l'evolució de la pandèmia, però tot indica que ja hem arribat al cim d'aquesta onada i iniciem el descens, amb una vacunació que està evitant morts i hospitalitzacions greus, així que és de preveure que en abril la incidència estiga en xifres acceptables.

També s'ha aprovat un calendari d'entradetes que aquest 2022, i de manera extraordinària, donarà inici l'1 d'abril en lloc del diumenge de Pasqua. L'objectiu és evitar aglomeracions als carrers, i també tindre espai suficient perquè totes les filaes puguen participar. Així, hi haurà entradetes tots els divendres, dissabtes i diumenges d'abril fins a la trilogia.

També es posen a la venda les cadires per a vore l'entrada, tot i que l'aforament o les condicions dependran de les condicions sanitàries del moment.

Un pressupost ajustat que serà cobert per les Filaes

Per aquest 2022 s'ha preparat un "ambiciós" programa d'activitats per a celebrar unes festes en plena normalitat. Però des de l'ASJ alerten que la no celebració de les festes durant dos anys ha suposat una falta d'ingressos que ha deixat en una situació molt ajustada a la institució. Esperen aconseguir fons amb subvencions, però fins a eixe moment, i per mantindre la Festa "al nivell que es mereix", l'Associació de Sant Jordi i les Filaes han acordat que seran aquestes últimes les que costegen de manera conjunta "el cost que falta d'aquest projecte comú que engrandirà més, si cap, la nostra Festa i la nostra Ciutat". Això si, conscients de l'esforç econòmic que es fa, s'ha decidit suprimir algunes activitats que no es consideren urgents, com el sopar de l'Assemblea el 20 d'abril, el certamen de Bandes o una restauració d'elements museístics.