El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Si no et poses el cinturó, potser sigues el 'passatger assassí'. Simulació amb un vehicle anti bolcament a Alcoi

Simulació anti bolcament / AM
Alcoi és degà en educació viària

En el curs 2018/2019 s'han impartit xerrades a 3.500 estudiants més algunes sessions per a adults. Segons conta Lerma, sobretot tracten d'explicar "la importància dels mitjans de seguretat passius", com és el casc i el cinturó de seguretat. Els agents també intenten transmetre que "els 3 grans enemics de la conducció són alcohol i drogues, distraccions i velocitat"

La Policia Local d'Alcoi ha fet una simulació amb vehicle anti bolcament a la Plaça de Dins. El fet de no portar posat el cinturó de seguretat augmenta la possibilitat de lesions. Segons ha dit el cap de la Policia Local d'Alcoi, David Lerma, "si no portes el cinturó i tens una eixida de via a 90 quilòmetres per hora, el més probable és que a la tercera revolta estigues desnucat o que et quedes vegetal". Però un conductor sense cinturó de seguretat no només pot causar-se lesió a ell mateix, sinó que pot convertir-se en el 'passatger assassí'. En un cas d'eixida de via, la persona que no porta el cinturó pot ferir a altres ocupants.

Totes aquestes advertències és el que la Policia Local explica en les seues sessions d'Educació Viària a alumnes d'Infantil, Primària i de Secundària fins a 3r d'ESO. Com a novetat, els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi Carmelites han estat en una simulació de vehicle anti bolcament. Ací podeu veure un vídeo gravat de la simulació. L'activitat ha estat patrocinada per Unión Alcoyana Seguros.

3.500 xiquets ja saben que és l'Educació Viària

Alcoi és degà en educació viària, segons conta la mateixa Policia Local. En el curs 2018/2019 s'han impartit xerrades a 3.500 estudiants més algunes sessions per a adults.

Segons conta Lerma, sobretot tracten d'explicar "la importància dels mitjans de seguretat passius", com és el casc i el cinturó de seguretat. Els agents també intenten transmetre que "els 3 grans enemics de la conducció són alcohol i drogues, distraccions i velocitat".

En els últims anys la conscienciació ha anat encaminada a no utilitzar el Whatsapp i altres aplicacions mòbils mentre es condueix, ja que "perds el fil del que passa en la carretera" i "moltes vegades no som conscients que en els municipis d'Espanya circulen 730 voltes més vehicles que en carretera".