El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sí que ve la neu. Avís Especial del Centre d'Emergències

La neu pot arribar per damunt dels 600 metres diumenge a la nit o dilluns

AEMET preveu una acumulació de 5 centímetres de neu en 24 hores. El Centre de Coordinació d'Emergències emet un avís especial perquè els municipis estiguen alerta. Al temporal l'han batejat com a 'Glòria'.

No es parla d'una altra cosa els últims dies, tot el món diu que ve la neu, en concret, en la matinada de diumenge a dilluns i en cotes molt baixes de l'interior de la Comunitat Valenciana. Fins ara eren previsions, però des del Centre de Coordinació d'Emergències han emés un Avís Especial per alertar del temporal previst. 

L'Avís d'emergències assegura que "pràcticament totes les zones d'interior es voran afectades per la neu", mentre que en la costa hi haurà vent i pluja persistent. La previsió és que el temporal s'inicie diumenge a última hora, amb neu en cotes baixes dilluns de matí.

 

 

També s'ha donat avís a ajuntaments per tal que estiguen preparats si cal activar qualsevol protocol. Des del consistori d'Alcoi confirem que Protecció Civil ja està preparant-se per a previndre problemes a la ciutat, i que celebraran diveses reunions de seguiment.  

Als municipis de l'interior en concret s'els aconsella estar preparats davant problemes a la xarxa viària. No cal recordar que moltes de les carreteres del Comtat es tallen quan hi ha neu. I des d'AEMET, on avisen ja de l'alerta, preveuen una acumulació de fins a 5 centímetres de neu en 24 hores. 

També es fa incidència concreta en la festivitat de Sant Antoni. Tot i que el temporal no començarà fins a la nit, durant el cap de setmana ja es preveuen vents que poden superar els 60 quilòmetres per hora, així que es demana als municipis que prenguen les mesures necessàries per a evitar incendis. En el cas concret d'Alcoi s'ha decidit suspendre la romeria de Sant Antoni