El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Bernardo Reig Pérez, Veí de Cocentaina

Bernardo Reig Pérez

Si t'ho creus, "els gestos no es diuen, es fan".

Sembla que això de creure el que un diu és cosa del passat. Abans el que es deia anava a missa, a hores d'ara les paraules se les emporta el vent. Ai…

Sembla que això de creure el que un diu és cosa del passat. Abans el que es deia anava a missa, a hores d'ara les paraules se les emporta el vent. Això és el que està succeint a l'Ajuntament de Cocentaina. Es deu fer pedagogia en moltes campanyes: per a la convivència, el civisme, la participació, la sostenibilitat, etc. Aquestes qüestions en els mitjans de comunicació es diuen i es repeteixen, però es queden en això.

Es fan campanyes, s'il·lusiona a persones i després es prenen les decisions individuals i sense raonar. Les campanyes només serveixen per a dir que es fan i després al calaix.

1.- Campanya de Pressupostos Participatius 2019. S'impliquen i participa l'institut per realitzar un concurs de curts, per influenciar en la participació dels veïns. Es fa una presentació de portes obertes al Teular. El curt premiat explicava que eren i per a que servien els PP.PP: en principi s'han de fer propostes, si els tècnics creuen que són favorables, passen al període de defensar-les i finalment es votaran. El curt pensaven traure’l del calaix en febrer per ser utilitzat només per influenciar al fet que es vote. Aleshores, la seua influència no serviria per a res en el període de fer propostes, pas important i essencial en la Participació Ciutadana. El curt, com deia anteriorment, parla de tot el procés. Gràcies que algunes persones els hem fet veure que aquesta decisió no tenia sentit han canviat de parer i l’Ajuntament ja l’ha fet públic.

Com deia, aquesta situació passa moltes vegades a l'Ajuntament per la deixadesa de l'equip de govern i per la poca importància que li dona l’oposició.

2.- De les poquíssimes o nul·les campanyes que es fan d'influència al reciclatge, fa any i mig es va realitzar un vídeo per a realitzar xerrades en els col·legis, institut, associacions i difondre-ho per les xarxes. A hores d'ara també està en un calaix.

3.- Campanya de reutilització dels gots de plàstic. En les festes de Moros i Cristians passades s'utilitzaren o no? He preguntant a alguns veïns i altres amb més responsabilitat i ningú els havien vist, però que segur, estar estaven.

4.- Una de les actuacions que es fan des de fa anys a la Fira i li dóna renom, no hi ha manera que l'apliquen a les festes: que posen papereres, serveis, etc. Perquè no s’aplica?

5.- La campanya que es realitza durant l'any, "Dotze gestos, dotze mesos", molt interessant, però els gestos es fan, no es diuen! Cal parlar menys i fer més!

Cocentaina, 16 de novembre del 2018

 

Bernardo Reig Pérez