El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Signat el protocol que marcarà el futur musical de la festa

L'acord ja és una realitat / RCM

Aquest acord regula entre altres coses que passarà en cas de pluja, i explica que és reunirà una comissió formada per tres membres de les bandes, tres de l'Associació i un de l'Ajuntament. Tan sols decidiran en els actes on participen exclusivament les bandes alcoianes.

El Casal de Sant Jordi va acollir la signatura del protocol que determinarà futures actuacions en l'àmbit de la música i les festes a Alcoi. És el pas previ a un futur protocol amb la Federació de Bandes, tal i com va explicar Ernest Llorens, portaveu de la Federació de Bandes de la Comunitat Valenciana i directiu de la Societat Unió Musical, "ací es marquen els fonaments per arribar a signar un protocol amb la Federació ja que pràcticament la totalitat de les bandes que participen en les festes d'Alcoi són membres de ple dret d'aquesta institució".

Els presidents de les bandes van mostrar la seua satisfacció per l'acord al que havien arribat, "l'Ajuntament, les bandes i l'Associació formem part de la festa del nostre poble, som un equip, és importantissim pel futur", va afirmar la presidenta de la Societat Unió Musical d'Alcoi, Aranzazu Pascual Orozco. Per la seua banda, el president de la Corporació Musical Primitiva, Javier Picó va indicar que "amb diàleg sempre s'arriba abans als llocs, ara està tot regulat per escrit i ja no podran haver malentesos". José Antonio Llinares, president de la Societat Musical Nova va afegir que "el que s'ha fet ací és simplement reflectir per escrit les pautes que deurem seguir per evitar molts problemes", també va voler deixar clar que "molta gent ens ha acusat d'enriquir-nos amb les festes, m'agradaria explicar que si realment fem açò és perquè volem al poble d'Alcoi i a les festes, no per fer-se rics, i que realment el que fem és mantindre les nostres Societats, que és molt car".

Javier Morales, president de l'Associació de Sant Jordi, va explicar que estava molt content perquè havien complit el compromís que van adquirir feia un any. "La festa sense la música no seria festa, mai han hagut problemes, ara aquest escrit els evitarà, agraïsc la generositat de les bandes".

El regidor de Festes, Jordi Martínez, va incidir en que "a pesar del que s'ha dit, jo no seré el que decidirà res, tot es farà entre tots", aquestes paraules han sorgit després de les crítiques d'alguns primers trons a l'actuació del govern municipal l'any passat el dia de la Glòria al que van acusar de "rentar-se les mans i quedar-se en un segon plànol".

El protocol no determina només que fer en cas de pluja, també parla de la uniformitat i formacions als actes, la preferència per autors alcoians, entre d'altres coses.