El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Silvia Esteve, advocada alcoiana, aspira a l'equip directiu de l'Agencia Espanyola de Protecció de Dades

L'alcoiana Sílvia Esteve compta amb 15 anys d'experiència assessorant empreses en protecció de dades, i està al dia de la nova normativa europea en vigor des del 2018.

Mentre els partits polítics enfanguen la batalla per a renovar l'AEPD intentant col·locar els seus candidats, una advocada alcoiana no lligada a cap partit es presenta al càrrec d'adjunta a direcció posant per davant els seus 15 anys d'experiència en protecció de dades.

Silvia Esteve és advocada i delegada de protecció de dades, on s'ha especialitzat en els últims 15 anys com a consultora per a diferents empreses o grups empresarials. Ara fa un pas més enllà i es presenta al càrrec d'adjunta a direcció de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, "una oportunitat apassionant", assegura l'advocada alcoiana.

L'Agència Espanyola de Protecció de Dades està en ple procés de renovació. Segons l'última normativa europea, no és adient que la presidència de l'AEDP siga un càrrec de lliure disposició (triat a dit pels polítics de torn), sinó que s'ha de crear un equip amb Direcció i Adjunt a Direcció mitjançant un procés selectiu obert on es valoren els mèrits i l'experiència. El procés s'ha obert però els partits polítics continuen fent els seus moviments, intentant col·locar els seus candidats. I entre el llistat definitiu d'aspirants trobem una sorpresa, el nom de d'una advocada alcoiana que es mou per interés professional i no polític.

S'han acceptat finalment 11 sol·licituds a la renovació de l'AEPD, de les quals 9, entre ells l'advocada alcoiana, aspiren a l'adjuntia. Ara s'obri un procés que s'allargarà durant els pròxims tres mesos, on se citarà a cadascun dels aspirants per a una entrevista. La decisió final ha de ser aprovada per la Comissió de Justícia en votació pública, i posteriorment ratificada en el Congrés dels Diputats, dos passos que poden vore's afectats pels interessos polítics en un procés que en teoria ha de ser obert, transparent i públic.