El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sanitat incorporarà quatre facultatius al Verge dels Lliris i un al centre de salut La Bassa

Accés a l'hospital Verge dels Lliris.

Els serveis que es reforçaran a l'hospital Verge dels Lliris seran els d'Urgències, Rehabilitació i Medicina Física, Anestèsia i Reanimació, i també el d'Urologia.

L'àrea de Salut d'Alcoi incorporarà a partir de 2020 cinc nous facultatius, quatre dels quals per a reforçar distints serveis de l'hospital Verge dels Lliris, i l'altre per al servei d'atenció primària del centre de salut La Bassa.

Les quatre incorporacions a l'hospital seran de facultatius en règim d'interins, escollits en la borsa de treball a partir de 2020. Els serveis que es reforçaran seran els d'Urgències, Rehabilitació i Medicina Física, Anestèsia i Reanimació, i també el d'Urologia. Així ho ha confirmat el nou gerent de l'àrea de Salut d'Alcoi, Enrique Barbeito, qui ha reconegut les necessitats que presenta el servei. "El servei d'Urgències es troba desbordat per falta de personal" assegura Barbeito, qui també al·ludeix a les llargues llistes d'espera en el servei de reanimació, així com l'elevada saturació dels quiròfans per al servei d'anestèsia.

Un altre dels aspectes que s'haurà de resoldre és el nomenament del nou cap d'urgències, que es troba exercint en funcions des de la dimissió de l'anterior responsable. Barbeito reconeix que s'han sol·licitat a les 7 àrees de salut dels voltants candidats per a ocupar el càrrec de cap d'urgències. Després de les respostes poc favorables per aquesta via, ara s'estan realitzant els tràmits preceptius per tal d'atorgar el càrrec al facultatiu que l'està exercint actualment en funcions.

Reforç de l'atenció primària

Les esperes en les consultes d'atenció primària són altre dels problemes que s'han experimentat a la ciutat. El nou gerent avança que la Conselleria té intenció d'incorporar un nou facultatiu al servei d'atenció primària del centre de Salut La Bassa. Aquest reforç vindria acompanyat d'una incorporació per a l'atenció primària dels centres d'Onil i Cocentaina, així com al servei de pediatria del centre de Banyeres.

Balanç des de la designació

Vora un mes després del seu nomenament, el nou gerent és "optimista" amb relació al futur de l'àrea de salut. No obstant això, assegura ser conscient de la problemàtica que s'ha posat en evidència durant els darrers mesos, i de les nombroses dificultats a les quals s'ha d'enfrontar. Una d'aquestes dificultats és la baixa demanda per a sol·licitar plaça en Alcoi, amb contractes precaris i una gran acumulació de tasques. A això se suma la peculiar orografia alcoiana, que no fa còmode l'accés per carretera als metges que viuen als afores. A pesar de tot, Barbeito confia a rebre el suport necessari per part de la Conselleria per a solucionar la problemàtica.