El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'incrementa el nombre de dones que demanen assistència contra violència de gènere a Cocentaina

Modes Salazar assegura que, de mitjana, les dones víctimes de violència de gènere tarden 8 anys i 8 mesos en denunciar. Serveis com MINERVA, de la Policia Local de Cocentaina, ajuden a les dones a fer aquest pas. A hores d'ara a Cocentaina hi ha 19 dones amb ordres de protecció, i altres 11 que fan servei de l'ajuda telefònica.

Enguany hi ha actives a Cocentaina 19 ordres de protecció, i altres 11 dones fan ús del servei d'assistència telefònica ATENPRO. Des de la Unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern atribueixen aquest increment al bon treball dels serveis com MINERVA, de la Policia Local. Anuncien a més que es renovarà d'ací poc el protocol per a millorar la seguretat de les víctimes.

La cap de la Unitat de Violència contra la Dona de la Subdelegació del Govern, Modes Salazar, s'ha reunit a Cocentaina amb l'alcaldessa Mireia Estepa, per revisar les xifres de violència de gènere al municipi. A la reunió també han assistit membres del grup MINERVA de la Policia Local, així com treballadores socials que atenen a les víctimes. I el balanç de la reunió és positiu perquè, assegura Modes Salazar, hi ha un increment de denúncies i dones ateses però no per un increment de la violència, sinó pel bon treball que es fa en el municipi.

I també s'han establert propòsits de futur, com la convocatòria de taules de coordinació amb la presència de més agents, com ara psicòlegs o advocats, per tal de fer seguiment dels casos. Modes Salazar també ha anunciat que d'ací a poc temps es renovarà el protocol per aquests casos de violència, que data del 2014 i necessita actualització.