El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sindicats policials tornen a protestar al plenari d'Alcoi

Sindicats policials protestant al plenari de desembre / R. Lledó
Han interromput el ple durant uns minuts exhibint cartells on es llegia 'Negociació real ja', 'valoració' o 'equipament'

Nova escena de protesta per part d'alguns sindicats de la Policia Local d'Alcoi. Han mostrat cartells on es podia llegir 'Negociació real ja', 'valoració' o 'equipament'. Mentre abandonaven el plenari passats uns 10 minuts de l'inici de la sessió, s'ha escoltat "Belda dimissió", en referència al regidor de Personal, Alberto Belda

Com ja va ocórrer el 27 de novembre, els sindicats policials "que representen més d'un 90% de la Policia Local d'Alcoi" han tornat al plenari del 18 de desembre. Han mostrat cartells on es podia llegir 'Negociació real ja', 'valoració' o 'equipament'. Mentre abandonaven el plenari passats uns 10 minuts de l'inici de la sessió, s'ha escoltat "Belda dimissió", en referència al regidor de Personal, Alberto Belda. 

Ja fora del saló de plens han aplaudit i han interromput la sessió durant uns minuts. Aquests 4 sindicats (STA-IV, SIPOL, CSIF i S.P.P.L.B) formen la Plataforma per la valoració de la Policia Local de l'Ajuntament d'Alcoi. Aquest ha sigut un dels plenaris més multitudinaris que es recorda a Alcoi, ja que a banda dels policies locals també hi han assistit molts membres de la Plataforma en contra de les proves d'ADN en mascotes.

Altres de les demandes per part d'aquests sindicats policials són la "convocatòria pública de les vacants existents en la Policia Local, mitjançant el qual el Govern Municipal es comprometa a promoure en les seues respectives ofertes d'ocupació les vacants existents". A més també reclamen "mitjans de protecció unipersonals i col·lectius" després de les "recomanacions per part de la Generalitat davant l'amenaça de terrorisme jihadista i encaminades a la seguretat dels funcionaris policials i acordades en la Junta Local de Seguretat reunida després del lamentable atemptat terrorista sofrit a Barcelona".