El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'inicia a les comarques un programa per a identificar necessitats territorials i empresarials

Primera reunió de l'equip de treball amb l'IVACE i el CEEI Alcoi-València

Els nous escenaris que planteja l'encara oberta crisi de la COVID-19 obliga a buscar les necessitats particulars de cada territori. Aquest 15 de juny comença a funcionar l'equip que analitzarà les necessitats de les nostres comarques.
 

Ja s'ha constituït el grup de treball, amb representants de 13 entitats entre patronals, ajuntaments i institucions com la Mancomunitat, AITEX o el campus d'Alcoi de la UPV. Al llarg de sis sessions intentaran identificar totes les necessitats per trobar oportunitats empresarials o reclamar mesures adaptades al territori.

L'IVACE i el CEEI Alcoi-València han posat en marxa aquest mateix dilluns 15 de juny el 'programa d'Identificació de Necessitats territorials i Empresarials' a l'Alcoià i el Comtat. S'ha celebrat la reunió inaugural amb totes les entitats que participen en el grup de treball, un total de 13. Estan involucrats els ajuntaments d'Alcoi, Cocentaina, Muro i Banyeres de Mariola; i la Mancomunitat de l'Alcoià i Comtat. També patronals com JOVEMPA i FEDAC, membres del pacte per l'ocupació ACTAIO, i institucions com AITEX, la Cambra de Comerç, el Campus d'Alcoi de la UPV, la Fundació Novaterra o el Grup d'Acció Rural - GAL - de la Muntana d'Alacant.

L'objectiu d'aquest grup de treball és detectar necessitats territorials, i per a fer-ho utilitzarà "una metodologia innovadora dissenyada i testada en l'àmbit empresarial per la consultora d'estratègia Loop New Business Models, que a petició el CEEI l'ha adaptada a l'entorn territorial". Està previst que al llarg de sis sessions de treball, i amb les ferramentes en línia que aporta la nova metodologia, els agents puguen identificar "oportunitats de dinamització del teixit empresarial", detectar sinergies entre organitzacions, i identificar necessitats per a poder "oferir solucions col·laboratives" en el nou escenari que suposa la Covid-19.

La directora general de l'IVACE, Júlia Company, considera que "aquesta emergència ha d'abordar-se amb tots els agents socials, i adaptar-se a les característiques de cada territori". I Jesús Casanova, director del CEEI València, assegura que "la reacció de totes les Mancomunitats i l'Administració a l'hora de dissenyar el Programa ha sigut exemplar".