El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'inicia la demolició del Bosco II a Cocentaina

Es posa fi així a una reivindicació de 32 anys.

Des del centre educatiu mostren la seua satisfacció, no sols perquè es posa fi a una reivindicació de 32 anys, sinó perquè han pogut participar de primera mà en el projecte del nou edifici.

Felicitat a Cocentaina perquè aquest 26 d'abril s'ha iniciat la demolició del Bosco II i s'inicia el nou camí per aquest col·legi, que en dos anys estarà unificat en un únic centre educatiu.
Es dona la circumstància que tant l'arquitecte com el director d'obra són pares del col·legi, situació que ha fet que la comunicació amb la comunitat educativa siga fluida. La directora del col·legi, Rosana Valls, assegura que ha sigut "un luxe", i anima a la conselleria a canviar la normativa perquè sempre es tinga en compte les aportacions del centre.

Així, el nou col·legi que es construirà, tindrà una filosofia de centre obert, amb corredors de 3 metres d'amplària i aules amb grans finestres als corredors. Tindrà un total de 18 aules per a infantil i primària, a més d'aules auxiliars, biblioteca, aula d'informàtica, menjador per a 270 comensals, i una cuina de més de 100 metres quadrats. En l'única zona on no es faran obres és en el gimnàs, que ara mateix s'ha transformat en magatzem fins que el nou centre estiga finalitzat.

La demolició, que es farà amb una grua especial per a aquests treballs, té una durada estimada de 2 mesos, i la construcció del nou edifici es preveu de 20 mesos més. Mentrestant, els alumnes estan en l'antic alberg que l'Ajuntament ha habilitat per poder fer classe.