El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'inicia la reforma de Pediatria a l'Hospital Verge dels Lliris

Àrea de pediatria de l'Hospital Verge dels Lliris, amb els corredors buits i preparats per a la reforma. /ARAMULTIMÈDIA

La remodelació suposa una inversió d'1,2 milions d'euros per part de la Conselleria de Sanitat.

La planta de pediatria no s'havia reformat mai des de la inauguració de l'Hospital, l'any 1972. Ara s'inicien les obres que dotaran a l'hospital d'unes millors instal·lacions i servei assistencial. Es preveu que estiguen finalitzades per a l'estiu del 2021. 

Aquest mateix dilluns 6 de juliol s'ha iniciat la reforma integral de la planta de pediatria de l'Hospital Verge dels Lliris. La zona ja està preparada i buida per a iniciar les obres, que s'allargaran un any. Mentrestant, es manté el servei de pediatria que s'oferirà en altres espais habilitats del mateix hospital.

La zona de pediatria està a la part esquerra de la segona planta, i ocupa un total de 841 metres quadrats. Des de Sanitat reconeixen que la remodelació era necessària perquè a aquesta zona no s'ha fet mai una reforma en profunditat des de la construcció de l'Hospital, i tan sols s'han fet "xicotetes adaptacions d'espais i instal·lacions". Les obres tenen un pressupost d'1,2 milions d'euros que costeja Sanitat.

Una vegada conclosa la nova àrea de pediatria, que es preveu en funcionament per a l'estiu del 2021, comptarà amb consultes externes; una àrea d'observació; i dos zones d'hospitalització, una pediàtrica i altra neonatal. També tindrà sala de lactància, sala de jocs, dormitori de guàrdia, serveis higiènics i habitacions de neteja i magatzem. Les obres també suposaran una millora de la coberta, la renovació de paviments i sostres, i un tractament ignífug per a l'estructura.