El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'inicia la vacunació a les comarques

Una de les primeres dones vacunades a Cocentaina, Amparo Abad de 84 anys. Imatge facilitada per la seua família

La vacunació comença per les residències on no s'ha detectat cap cas de coronavirus en tota la pandèmia. 
 

Una dona centenària i un resident de 64 anys han sigut els primers en vacunar-se a la comarca contra el coronavirus. La vacunació ha començat aquest 30 de desembre a la residència de Cocentaina del grup DomusVi. 

Cocentaina és el primer municipi de les nostres comarques en rebre les vacunes de la COVID-19. Al llarg d'aquest 30 de desembre està previst que es vacune a tots els residents i treballadors del centre que DomusVi té a la capital del Comtat, vora 200 persones en total. Aquesta residència és una de les poques de les comarques que no ha registrat cap cas positiu en tota la pandèmia. 

Així, la primera dona en posar-se la vacuna ha sigut Milagro Sempere, de 103 anys, i després ho ha fet el resident més jove, Remigio Pascual, de 64 anys. En la imatge que acompanya la notícia tenim també una altra resident ja vacunada, Amparo Abad, de 84 anys. La vacuna primer s'administrarà a tots els residents, després als treballadors que no estan treballant en eixe moment, i després a la resta de la plantilla. Es tracta de la primera dosi de la vacuna, i la segona l'hauran de rebre a partir de 18 de gener. 

Al llarg del dia de hui es fa una vacunació massiva en vora 50 residències de tota la Comunitat Valenciana. A les nostres comarques comença en Cocentaina i a poc a poc es cobrirà la resta de residències. Però cal tindre en compte que s'ha triat primer les que estan lliures de COVID, després s'anirà a les que han complit 90 dies sense casos, després a les que no tenen casos actius i finalment a la resta. A la residència DomusVi d'Alcoi, on ara per ara no tenen casos, ja s'ha avisat als familiars que la vacunació començarà d'ací poc. Però altres que sí que estan afectades amb brots, com la de Mariola al Preventori o l'Emili Sala, seran les últimes de la llista.

Des de Sanitat expliquen que la vacuna arriba en contenidors tèrmics a 80 graus sota zero, i s'ha de diluir amb sèrum fisiològic. La vacunació a la Comunitat Valenciana va començar diumenge 27 de desembre, i després duna parada el 28 de desembre per problemes logístics de Pfizer, es va reprendre dimarts 29 de desembre. La previsió és tindre 5.000 persones vacunades a tota la comunitat abans que acabe aquest 2020.