El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'inicia també la vacunació de la gent sense llar: 10 persones han rebut ja la seua dosi a l'Alcoià i Comtat

Aquest grup rep Janssen, per ser d'una única dosi.

La dificultat per a localitzar-los o els seus desplaçaments constants fa que aquest grup reba Janssen, per ser d'una única dosi.

Sanitat estima que podrà vacunar vora 5.000 persones a la Comunitat Valenciana que no tenen llar o estan en situació d'extrema vulnerabilitat. Al nostre departament col·laboren en Creu Roja, des d'on ja han localitzat i vacunat 10 persones. 

La Conselleria de Sanitat anuncia que ha iniciat el procés de vacunació per a persones en extrema situació de vulnerabilitat, ja siga perquè viuen al carrer, en vivendes precàries, en albergs o assentaments. És un grup molt heterogeni, amb diverses situacions, i en molts casos no estan donats d'altes en el Sistema d'Informació Poblacional, el SIP; no tenen telèfon on ser localitzades, o es desplacen de manera continuada. Per tot açò, aquest grup rep la vacuna Janssen, que tan sols requereix una dosi. 

Sanitat estima que la població a la qual poden arribar a tota la Comunitat Valenciana és de 5.000 persones. A qui poden localitzar se'l cita en un centre de vacunació, i per als que no, s'han habilitat punts específics en alguns menjadors socials, centres d'ajuda a immigrants o magatzems agrícoles en 30 municipis valencians. Però sobretot compten amb la col·laboració d'entitats o ONG.

En el cas de les nostres comarques, és Creu Roja qui col·labora amb Salut Pública i els ajuntaments en aquest procés de vacunació. El seu coordinador, Pablo Granados, explica que en pocs dies han aconseguit localitzar 10 persones, gent que coneixen i és habitual dels seus servicis, i els han acompanyat fins al centre de vacunació perquè reben la seua dosi. Ara continuen en el treball per localitzar a altres persones sense llar, de la nostra zona o que estiguen de pas, i que reben la vacuna si no la tenen. Tot i això explica que a les comarques, gran part de l a gent en extrema vulnerabilitat ha sigut vacunada pel procés normal, quan han sigut citats pel seu tram d'edat perquè se'ls podia localitzar.

Des de la Conselleria de Sanitat concreten també que s'ofereix informació de la vacuna en anglés, francés, romanés i àrab. Si en el moment de rebre la vacuna no té un SIP, se li assigna un. Les diferents entitats que col·laboren, com Creu Roja Alcoi, intenten fer seguiment de les persones vacunades durant un mes per tal d'assegurar-se que no pateix efectes adversos.