El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'instal·larà un ascensor des de Cervantes al llit del riu

Per a fer la ZBE, Zona de Baixes Emissions, l'Ajuntament ja ha rebut 4,7 milions d'euros. El projecte més distintiu de la ZBE és el carril bici.
 

Forma part dels projectes per a implantar una Zona de Baixes Emissions a Alcoi, i per a la qual l'Ajuntament ha rebut una segona subvenció europea de 2 milions d'euros.

Els municipis de més de 50.000 habitants haurien de tindre enllestida este 2023 una Zona de Baixes Emissions, és a dir, han d'implantar mesures que milloren de manera demostrable la qualitat de l'aire, i reduïsquen les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Són pocs els municipis que ja ho han fet i la majoria encara estan desenvolupant projectes com en el cas d'Alcoi.

En la ZBE d'Alcoi s'inclouen molts projectes, com el polèmic carril bici que està ara en marxa. L'Ajuntament d'Alcoi ja va rebre una primera subvenció de 2,6 milions d'euros de fons europeus per a posar en marxa el carril bici i altres projectes com 2 autobusos elèctrics, l'aparcament de la Riba o la centralització dels semàfors. En este cas tots els projectes suposen una inversió de 4,3 milions d'euros, 2,6 d'Europa i la resta aportats per l'Ajuntament.

I ara han rebut una segona subvenció de 2 milions d'euros per a nous projectes, i en esta ocasió la subvenció sí que cobreix el 100% de la despesa prevista, així que l'Ajuntament no ha d'aportar res.

Carril bici a Batoi i ascensor en Cervantes

Amb els 2 milions d'euros rebuts ara l'Ajuntament preveu fer diversos projectes.

Un és la reurbanització de l'accés oest per Batoi i la connexió amb Santa Rosa, incloent la implantació del carril bici.

Al riu es farà un projecte de millora del passeig Juana Moreno, amb la instal·lació d'un ascensor des de Cervantes per a facilitar l'accés.

També es farà una xarxa d'aparcaments vigilats per a bicicletes. I es millorara l'accessibilitat en tres carrers dins de la zona de vianants del centre, en concret Joan Cantó, Diego Fernández Montañés i Bartolomé J. Gallardo.