El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'instal·laran panells lluminosos per a comprovar la disponibilitat d'aparcaments en el Centre

 Placeta de la Mare de Déu, situada al costat del nou Jutjat / Google Maps

Aquesta tecnologia va en consonància amb el projecte Smart City, des d'on es treballa per a instaurar un sistema de pàrquing intel·ligent en Alcoi.

Les borses d'aparcament situades als carrers Sant Miquel, Torre de les Maçanes i a la placeta de la Mare de Déu disposaran de pantalles per a indicar la disponibilitat d'estacionaments lliures al seu interior. De moment la iniciativa se circumscriu a aquests tres indrets del Centre, encara que en un futur es podria aplicar en altres llocs de la ciutat.

El projecte ha sorgit en el marc del Pla d’Acció Comercial de 2019, que amb un pressupost de 50.000 € també incidirà en la formació dels comerciants, una major promoció publicitària per al comerç local, i un increment de la galeria comercial inclosa al Portal del Comerciant.

Entre  aquests projectes aprovats destaca una formació específica en competitivitat per al comerç local. La regidora de Comerç, Vanessa Moltó, assegura que aquesta formació suposa "un impuls d’idees i il·lusió, per trobar noves oportunitats i saber que, amb l’adaptació necessària, en tots els sectors hi ha possibilitats".

El projecte de promoció serà una campanya publicitària que pretén captar consumidors de les comarques més properes, situant a Alcoi com al nucli comercial de l’interior d’Alacant enfront d’altres propostes. A aquest impuls s’afegeix també una millora de la galeria comercial actual, que es pot consultar al Portal del Comerciant, i que ja compta amb més de 800 comerços a la ciutat.

Pla d'Acció Comercial

El Pla d’Acció Comercial es troba format per l'Associació Comarcal d'Empresarios del Comerç d'Alcoi (ACECA), la Federació Comercial (que engloba a les quatre associacions comercials, dels barris del Centre, Santa Rosa, Zona Nord i Eixample), i tots els grups polítics del Consistori. Va ser creat en 2012, i des del seu inici ha comptat amb una partida anual específica, dedicada a anar millorant el comerç de proximitat d'Alcoi.