El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'investiga si l'incendi de Beneixama ha sigut intencionat

Brigades forestals de Castella la Manxa, voluntaris d'Alcoi i Salines, i l'Unitat Militar d'Emergències han participat en els treballs d'extinció.

El delegat del Govern Juan Carlos Fulgencio confirma que SEPRONA i Guàrdia Civil han iniciat una investigació. El president de la Generalitat agraeix la bona coordinació de forces d'emergència, que han evitat un incendi "que podria haver sigut catastròfic". 

Les brigades forestals desplaçades des de Cuenca i Saragossa ja han tornat a les seues bases. També s'han reduït el nombre d'avionetes, i els mitjans aeris que treballen ara mateix en el lloc són 7. Bon símptoma per a un incendi que ha estat quasi 24 hores actiu, i que a última hora del matí s'ha donat per estabilitzat. Tal com recorden des del 112, ara queda controlar el foc, i finalment donar-lo per extingit.


Mentrestant, des de Delegació del Govern es confirma que el SEPRONA i la Guàrdia Civil han iniciat una investigació perquè la principal hipòtesi és que la causa del foc siga una persona. En els últims dies s'han produït diversos incendis que s'atribueixen a llamps, però en alguns dels casos no està clar del tot. I ara se suma aquest amb el punt d'inici molt a prop de la carretera. Fins i tot el president Ximo Puig assegura que "és simptomàtic que hi haja hagut diversos incendis en aquesta comarca, i que aquest s'haja iniciat al costat de la carretera". Això sí, el president agraeix la ràpida intervenció de les forces d'emergència i la bona coordinació entre d'elles, que ha evitat un incendi que "podria haver sigut catastròfic".

Recordem que són quasi 900 hectàrees les cremades pel foc, entre Beneixama i Banyeres. Part de pinar, però no totes són de massa forestal, també hi ha matoll i s'estima que el 10 per cent és de camp llaurat. S'ha desallotjat per precaució vora 90 persones de casetes de camp, però no cal lamentar danys ni personals ni materials.