El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Tere Mollá, feminista, activista social i comunicadora d'opinió

Tere Mollá

Sis anys ja

Estan a punt de complir-se sis anys una gran mobilització, la del 7N, que va concentrar a Madrid a molts milers de dones i homes exigint un Pacte d'Estat contra les violències masclistes.

Aquest pacte de mínims va aplegar quasi dos anys després, però mai es va acabar de desenvolupar. I mentre ens continuen assassinant per ser dones. Segons el portal Feminicidio.net, i des de l'1 de gener i fins al 16 de setembre seixanta dones i dues criatures han estat assassinades pels diferents tipus de violències masclistes. Més de la meitat són víctimes oficials de l'anomenada violència de gènere. I només parlem d'enguany.

Després, la ultradreta ve amb el seu discurs negacionista sobre els assassinats de dones per ser dones. I l'esquerra chupiguay amb el discurs de l'esborrat de les dones com a subjecte polític específic i el seu neollenguatge. Però el que continua sent cert i amb dades objectives és que ens assassinen per ser dones. I el que també és cert, és que els assassins són homes i els que exerceixen aquestes violències masclistes de tota classe són homes. I em dona igual si són de dretes, dretes ultramuntanes o esquerres. Homes que no entenen que les dones tenim drets humans i llibertats que haurien de ser inalienables.

Estem assistint a moments que pensava superats per part d'alguna gent que a l'ombra dels negacionistes de les violències masclistes, s'està creixent i qüestionant veritats palpables com ho són els assassinats de les dones. I la veritat és que encara cal fer molta pedagogia social. Molta.

Les feministes i el moviment feminista, malgrat tot, continua viu i en lluita per denunciar no sols aquests assassinats, també qualsevol forma de violència que es puga exercir pel simple fet d'haver nascut dona. I n'hi ha moltes i molt variades, us ho puc assegurar.

Recentment commemoràvem dues dates que encara són necessàries: El 23 de setembre com a Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic i la Tracta de Dones, Xiquetes i Xiquets i el 28 de setembre com a Dia d'acció Global per un Avortament Legal, Segur i Accessible. Com veiem dos dies per a reivindicar dignitat per a les dones i els seus drets com a éssers humans que som.

La socialització diferenciada des d'abans fins i tot de nàixer marca les nostres vides en tots els seus espais, creant estereotips que ens marcaran de per vida. I això no ajuda gens. Sobretot a les xiquetes que reben un model de submissió i acatament a les veus masculines, siguen aquestes de pares, germans, amics, iaios o qualsevol altra.

Cal trencar aquests models i buscar-ne altres no violents i equitatius que mostren relacions horitzontals i no verticals i això passa per les famílies i, també, per l'escola. Però cal fer-ho ja per a evitar tanta violència, però sobretot, tants assassinats de dones i de criatures.

Sis anys ja, d'aquella gran mobilització i s'ha avançat tant poc, que de vegades, el cansament apareix, però el sentiment d'injustícia per tanta violència i tants assassinats és més fort i dona l'impuls necessari per a continuar endavant, sempre endavant!!!!