El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sisena edició del Travefest a Millena

Els joves del col·lectiu cultural “La Rabosa”, han preparat una nova edició d’aquest festival on es pretén potenciar les tradicions, la cultura popular de carrer i la música, amb l’objectiu de mantenir el poble viu al llarg de l’any.

Millena celebra la sisena edició del Travefest el dissabte 18 de maig. Serà una jornada on es potenciaran les tradicions, la cultura popular de carrer i la música, per així mantenir el poble viu al llarg de l’any.

Tot començarà a les 17.00 h amb la fireta d’alimentació i artesania, on hi haurà productes de proximitat. Una hora més tard, es farà una cercavila amb acompanyament musical de la mà del grup de dolçaines i tabals Barxell d’Alcoi i l’actuació de la Muixeranga Penyeta Blanca de Cocentaina i el grup de danses Carrascal també d’Alcoi. Una altra de les activitats que hi ha programades es realitzarà el tradicional campionat de llançament de pinyol d’oliva, i els més menuts podran gaudir de castell unflable i jocs infantils a la plaça del poble, on es troba l’om mil·lenari.

Ja finalitzant la vesprada, començaran els concerts. La Suit Rumba, grup de Millena, serà el primer a actuar i amenitzarà el sopar amb versions de cançons de tots els temps però al ritme de rumba. A continuació, serà el torn del grup Lilit i Dionís amb cançons folk-rock. Des d'El Comtat, arribarà fins a Millena, Allioli. I per a finalitzar la nit de música DJ Mateu actuarà fins a altes hores de la matinada. Entre cadascuna de les actuacions la música no pararà de sonar gràcies a la “Batucada Tambor y Tenedor”. Durant els concerts hi haurà servei de barra amb begudes i entrepans a preus populars.

Tot aquest festival està organitzat pel col·lectiu de joves, La Rabosa, que a més d’apropar la cultura tradicional a la gent de la localitat i tots els visitants que hi vulguen assistir, també volen conscienciar amb el mal hàbit dels plàstics d’un sol ús, així que s’han fet gots de plàstic reutilitzable.