El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de NO+Més Precarietat de L’Alcoià-El Comtat,

NO+Més Precarietat de L’Alcoià-El Comtat

Situació actual de l'atenció al ciutadà en els serveis d'administració de l'Estat

Des del nostre Grup NO+Precarietat de L’Alcoià-El Comtat volem ressaltar, tot i que l'estat d'alarma ja ha desaparegut i encara que estiguem en una s…


Des del nostre Grup NO+Precarietat de L’Alcoià-El Comtat volem ressaltar, tot i que l'estat d'alarma ja ha desaparegut i encara que estiguem en una situació de pandèmia, la situació que roman pel que fa al servei que les Administracions Públiques estan prestant a la ciutadania, especialment els que depenen de l’Administració Central de l'Estat, com són el SEPE -Servei Públic d'Ocupació-, l’INSS -Institut Nacional de la Seguretat Social-, i els Serveis d’Estrangeria pel que fa a determinades gestions, etc.

Les persones que necessiten realitzar les gestions que se’ls requereixen, pateixen un veritable calvari a l’hora de demanar cap cita perquè se'ls atenga en els Serveis dels organismes esmentats per aconseguir-la per les diverses vies establertes, bé telefònicament, bé mitjançant l’internet a les seus electròniques d’eixos organismes, i que abans de la pandèmia es donaven amb regularitat i en espais de temps acceptables, entre dos i tres dies, o màxim un setmana.

Estem veient en els mitjans de comunicació persones davant les portes de l'INSS, del SEPE i d'altres Serveis Públics a tot l'Estat Espanyol, manifestant la seva indignació al no poder ser atesos per falta d’una comunicació efectiva amb ells, ja siga telefònica o en línia. Tot i que existeixen les opcions telemàtiques, no totes les persones saben, o poden utilitzar-les, fins i tot per la seua mancança; i a el mateix temps moltes qüestions que se li plantegen al ciutadà no es resolen en les sol·licituds telemàtiques, i requereixen d'una atenció presencial.
A més, el nostre Grup va presentar una petició a Ple de l'Ajuntament d'Alcoi el 4 de Setembre, on va ser aprovada per 24 dels 25 Regidors, moció que demanava la implicació de la institució municipal perquè realitzara gestions actives davant les direccions territorials a Alacant dels organismes esmentats, per tal d’intentar millorar els serveis de cites requerits, i desbloquejar la situació actual, exigint més personal en l'atenció telefònica i major oferta de cites telemàtiques.

Així mateix, el nostre Grup es va dirigir a Institucions com és la Subdelegació de Govern en la província d'Alacant, per exemple, en el cas de la situació d'estrangers regulars que no podien renovar la seua Targeta d'Identificació d'Estranger, la TIE, i això els dificultava poder realitzar diverses gestions, fins i tot poder ser contractats, tot i que el govern central havia prorrogat la seua vigència fins a sis mesos, a causa de l’actual pandèmia; però moltes d'aquestes persones estrangeres regularitzades porten des del març sense poder renovar la seua documentació.

La Subdelegació de Govern va contestar al nostre Grup, dient que havia reforçat el servei que es donava, i la realitat és que, a data de hui continua sent possible poder obtenir cap cita prèvia per a la renovació de la targeta d'estrangeria.

Al Ple de l'Ajuntament del 4 de setembre, també es va aprovar, com dèiem, la proposta del nostre Grup pela que l'Ajuntament es dirigira a les Direccions Territorials del SEPE i de l'INSS per instar-los a millorar la situació de les cites. A hores d’ara, encara esperem contestació, o si el Consistori, més enllà d'enviar carta per aquest motiu, ha realitzat alguna gestió concreta per atendre i desbloquejar les cites que afecten moltes persones de les nostres comarques, exigint que es reforçaren els serveis esmentats i es desbloquejaren les cites i l'Atenció al Ciutadà.

Un exemple, al SEPE la cita és de més d'un mes i a l'INSS de tot just unes poques cites diàries per atendre la demanda. Mentrestant, la ciutadania patint les conseqüències, desesperant pel telèfon o davant d'un ordinador per aconseguir comunicar-se o connectar-se amb aquests organismes, pel què es crea una situació d'enuig, desconcert i desprotecció.
Independentment de la Covid-19 i les seves conseqüències, i d’alguns casos de demandes al SEPE molt elevades, pels ERTES, o casos de l'Ingrés Mínim Vital davant l'INSS, el Govern hauria d'haver previst aquesta situació, perque hi havia temps des del març per reforçar les plantilles dels Organismes i contractar personal amb temps suficient per a la seua formació.

Ara, apareixen notícies sobre contractacions i formació de personal per reforçar les plantilles d'aquests Organismes, però estem al novembre i no al mes de març; més de mig any patint les conseqüències d'una dolenta gestió. Per això exigim, com a col·lectiu que som, que tot això es corregeixa i que l'Ajuntament d’Alcoi done resposta clara de la seua gestió d’allò que es va aprovar al Ple del 4 del setembre passat; i a més, convidem les persones afectades i la resta de la ciutadania, en general, a què presenten les seues queixes i manifesten el seu malestar per las xarxes socials, correus electrònics, o personalment davant els Organismes implicats.

Tota aquesta problemàtica que crea situacions tant dolentes i tant greus ha d'acabar el més aviat possible, perquè no es pot tolerar què la seua solució s’ajorne per més temps.