El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Jordi Sancha, Fill d'Emilia García Vilaplana, morta el 15/04/2020 en DomusVi Alcoi.

Jordi Sancha

Sobre els treballadors del DomusVI

Encara em trobe perplex, davant el comunicat emés per la Direcció del Centre DomusVi d'Alcoi, en el qual tracta de defensar-se d'un suposat atac, a t…

Encara em trobe perplex, davant el comunicat emés per la Direcció del Centre DomusVi d'Alcoi, en el qual tracta de defensar-se d'un suposat atac, a través de declaracions, acusacions i un judici social cap als treballadors del centre.

És denigrant, groller i de molt mal gust, tractar a través d'un comunicat, donar la idea que els familiars o l'opinió pública qüestiona el treball dels professionals que han estat en la primera línia, no hagen fet el seu treball tan bé com siga possible, i en una situació límit tant a nivell laboral com psicològic.

Dol molt llegir,"Hemos sufrido una avalancha de reproches reiterantes y en una denigración profesional". Jo mateix vaig fer una entrevista  en ARA Multimèdia, amb Lliris Silvestre, en què agraïa enormement el treball dels professionals que en primera línia van tractar d'acompanyar, i que els nostres majors estigueren tan bé com siga possible, i sobretot acompanyats fins a l'últim sospir, abans de morir. Reconeixia que havien donat el 200%, i ho agraïa enormement. A més jo em vaig encarregar d'enviar un àudio als treballadors el mateix dia que la meua mare va morir agraint l'esforç i dedicació.

El que pretén la direcció de DomusVi  Alcoi, és desviar l'atenció de la gestió a nivell directiu, i de presa de decisions en la pandèmia dins de l'antic Hospital d'Oliver. Com ja va dir Manuel Pérez Bosch, Cap de la Unitat d'Atenció Hospitalària de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, va haver-hi poca o nul·la col·laboració des de la direcció del centre, en les indicacions que des del primer dia aquesta unitat va transmetre per a tractar de minimitzar els contagis i conseqüències del brot, que com bé va dir el doctor, es va fer cas omís, cosa que a Onil, si va ocórrer, i les conseqüències en tots dos centres són molt diferents.

És de molt baix nivell, i d'un aspecte moral molt baixa, utilitzar als treballadors del centre per a justificar una gestió nefasta de conseqüències no sols a un nivell de morts dels més alts en geriàtrics d'Espanya, sinó de seqüeles en els supervivents.

M'agradaria que la Direcció del Centre DomusVi d'Alcoi, indique quan des de la plataforma de familiars, de l'Associació d'Afectats de DomusVi Alcoi, familiars, polítics, mitjans de comunicació, etc… hi haja hagut alguna crítica als treballadors de la primera línia, ho diré jo MAI.

I em torne a reiterar, GRÀCIES A TOTS I CADASCUN DELS TREBALLADORS DE DOMUSVI ALCOI QUE VAN ESTAR EN PRIMERA LÍNIA PATINT EL DESGATE FÍSIC I PSICOLÒGIC DE VEURE MORIR FINS A 73 DE AQUEIXOS MAJORS QUE JA NO ESTAN, I TAMBÉ ALS QUALS HAN SOBREVISCUT.

Senyora Directora del Centre DomusVi Alcoi, deixe als seus treballadors tranquils i comence a digerir la seua nefasta gestió de la crisi sanitària del brot de Covid19 en el Geriàtric que vosté dirigeix (encara que semble mentida hui dia), perquè sobre la seua consciència han de pesar els 73 morts que podien haver sigut molts menys, d'haver fet cas o haver-se deixat aconsellar pels professionals mèdics que així ho van intentar.

I no es preocupe, els jutjats decidiran, vaja preparant-se i el temps i els jutges, donaran la raó o no, a els uns o els altres.

No ens mou l'odi, ni la set de venjança, és simplement lluitar pels que ja no estan.

P.D. Vullc aclarir que aquesta és una opinió personal, per a res parle en nom de l'Associació d'Afectats DomusVi Alcoi a la qual pertany.Jordi Sancha García fill d'Emilia García Vilaplana morta el 15/04/2020 en DomusVi Alcoi.