El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Tere Mollá Castells, feminista, activista social i comunicadora d'opinió

Tere Mollá Castells

Sobre l'abandó de Carla Antonelli

Fa només uns dies l'ex diputada de l'Assembles de Madrid, Carla Antonelli va decidir abandonar el PSOE, partit en el qual estava militant des de fein…

Fa només uns dies l'ex diputada de l'Assembles de Madrid, Carla Antonelli va decidir abandonar el PSOE, partit en el qual estava militant des de feina més de quaranta anys.
Sembla que el motiu d'aquest abandó de la seua militància política, ha estat l'acord entre el PSOE i el PP per donar més temps per tal de poder debatre l'anomenada Llei Trans. Com si donar més temps per a debatre una llei que pot canviar-li la vida a moltíssima gent i que pot fer molt de mal a criatures sanes, no fora un argument de pes. En fi...

Des de fa ja quasi tres anys hi ha un fort debat sobre aquesta Llei que la ministra d'Igualtat vol aprovar a qualsevol preu i, precisament per això es va aprovar que el seu debat parlamentari fora per urgència.

Per urgència vol dir, no sols acurtar els terminis, també l'exclusió d'escoltar a gent experta, a favor i en contra de les postures plantejades per l'executiu.

I també vol dir el que, almenys per a mi, encara és més greu, furtar-li al poder legislatiu, part de la seua funció que és la de legislar amb garanties.

Aquesta llei amb la qual no estem d'acord la majoria de feministes teòriques i radicals (de les que van a l'arrel dels problemes) suposa una nova forma de la qual s'ha revestit el patriarcat per tal de mantindre els seus privilegis. O, dit d'altra manera, convertir els desitjos d'uns quants en drets per a ells encara que siga a canvi del manteniment i augment de l'opressió de més de la meitat de la població que som les dones i les xiquetes.
Si el motiu de l'opressió de les dones és precisament haver nascut dones, o siga el seu sexe, agreujat amb una socialització diferenciada per tots els agents socialitzadors que s'encarreguen de marcar a foc el que és ser dona o ser home i el que comporta pertànyer a cada sexe, o siga el gènere, que no deixa de ser un constructe social, tindrem com a resultat un patriarcat ben fort marcant territoris i privilegis.

Aquesta llei pretén donar la volta a aquesta premissa històrica i convertir el gènere (recordem que és el resultat d'una socialització diferenciada i un constructe social) com a la base sobre la qual un individu es pot definir com a home o dona i no segons el sexe biològic que és, en si mateix, una realitat material.

O, també es podria dir que, segons aquesta llei, si s'acaba aprovant, que en realitat una persona és home o dona en funció de la seua ànima i no en funció del seu cos. I, òbviament, això té fortes repercussions socials i sanitàries.

Socials, perquè pot acabar esborrant a les dones com a subjectes polítiques materials que han construït i continuen construint agenda i identitat col·lectiva per tal de desmuntar el patriarcat i defensar els espais ja aconseguits al llarg dels anys i dels segles.

I sanitàries perquè les persones que, per tindre un cos amb el qual no han nascut, el poden mutilar i hormonar per vida, condemnem-les a una medicalització perpètua, a una pitjor qualitat de vida i a una més que previsible mort anticipada com a conseqüència d'aquests tractaments que a més, es pretén que siguen finançats per la sanitat pública que encara es nega a assolir, per exemple, les interrupcions voluntàries dels embarassos.

Com veiem Carla Antonelli defensa un model antifeminista i de suport ben ferm del patriarcat com a font d'opressió de les dones.

Pot ser que igual alguna gent del PSOE li haja agraït la seua marxa.