El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

S'obri el termini per a sol·licitar el vot no presencial a les eleccions autonòmiques

La informació detallada sobre el procediment a seguir en cadascun d'aquests casos pot ser consultada en la pàgina web.

Amb l'avançament electoral de les eleccions autonòmiques al 28 d'abril també s'han avançat els terminis per a sol·licitar el vot accessible, el vot per correu, i per als qui estiguen fora del territori estatal. A les urnes estan cridades enguany un total de 3.657.109 persones, unes 48.000 més que per als comicis de 2015.

El vot accessible és el que permet a les persones amb discapacitat visual exercir el seu dret al sufragi passiu amb plena autonomia i mantenint el secret. Es pot sol·licitar fins al pròxim 1 d'abril a través del telèfon gratuït 900 150 000.

En la modalitat de vot no presencial s'enquadra el vot per correu ordinari, així com el vot postal d'electors i electores que es troben temporalment fora del territori nacional i el vot de residents a l'estranger que formen part del Cens Electoral de Residents Absents. Així, les persones electores que creguen que en la data de la votació no es trobaran en la localitat on els correspon votar o que no puguen personar-se en el seu col·legi electoral poden sol·licitar el vot per correu fins al pròxim 18 d'abril.

Quant a les persones que es troben temporalment fora del territori nacional, i figuren en el Registre de Matrícula Consular com no residents, poden sol·licitar el vot per correu fins al 30 de març.