El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sofia Cristo impartirà dues ponències a Alcoi sobre les addicions

Cartell de les ponències / GARA

El 15 de novembre se celebra el Dia Sense Alcohol i el GARA organitza moltes activitats al voltant d’aquesta efemèride i del 50 aniversari del GARA

El Grup d’Alcohòlics Rehabilitats d’Alcoi (GARA) organitza una conferència de Sofia Cristo, qui explicarà la vivència de les addiccions viscuda en primera persona i també del seu procés de rehabilitació. La ponència serà en doble sessió el 15 de novembre: a les 12:30 h al Saló de Graus del Campus d’Alcoi de la UPV, mentre que a les 18 h (obert al públic en general) serà a l’Edifici de Viaducte.

El 15 de novembre se celebra el Dia Sense Alcohol i el GARA organitza moltes activitats al voltant d’aquesta efemèride i del 50 aniversari del GARA. Durant tot l’any, i gràcies a l’ajuda i col·laboració de la Unitat de Prevenció en Conductes Addictives de l’Ajuntament d’Alcoi, ha pogut organitzar i dur a terme diferents actes amb xerrades de temàtiques molt diverses com cànnabis o tabac. 

Segons Mireia Pascual, monitora del programa EMOTIUS del GARA i periodista, “que vinga ella és tot un orgull, igual que ho ha sigut comptar amb tots els professionals de les addiccions que hem pogut tindre ací entre nosaltres i que han dedicat el seu temps i esforç a contar-nos tot el que saben. Sofia és una persona molt coneguda i l’hem triada per a poder celebrar junts el Dia Sense Alcohol, que per desgràcia sol tindre poca repercussió social”, ha explicat Pascual. En la conferència estarà acompanyada per les terapeutes Laura Villena i María Pozo.

El consum d’alcohol preocupa especialment a l’entitat, que va nàixer precisament amb l’objectiu d’ajudar a les persones amb problemes d’addicció a aquesta substància, però és que a dia de hui és la porta d’entrada a altres addiccions i a més la més normalitzada socialment: “Prendre consciència dels seus riscos és imprescindible per protegir la salut pública i especialment la salut dels més joves, com més aviat es comença a consumir, més probabilitat hi ha que aparega un problema d’addicció a l’edat adulta”, assegura la monitora d’Emotius.