El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sol Picó i Xavi Mira, ambaixadors d'Alcoi per al Col.legi d'agents comercials

Els dos premiats, a la Cambra

El col.legi d'agents comercials d'Alcoi té vora associats. A la Comunitat Valenciana hi ha quatre seus: Alacant, València, Castelló i Alcoi. 

Els dos artistes han agraït el premi i han reivindicat la seua alcoiania.

Alcoians per sempre. Així s'han definit Sol Picó i Xavi Mira en arreplegar el guardó que els reconeix com a ambaixadors de l'alcoiania pel món. La celebració ha tingut lloc aquest dimecres a la Cambra de Comerç, Serveis i Indústria de la localitat, on s'han congregat els associats, responsables polítics i empresarials.

El primer a rebre el premi ha estat l'actor Xavi Mira, molt popular i fixe en les sèries de televisió des de fa molts anys. Molt feliç i orgullós, ha assegurat que duu el nom del seu poble per allà on va. Ha contat, com a anècdota, que sempre diu -allà on treballa- que és d'Alcoi, i que en una sèrie en la qual feia de cambrer, a la productora li va dir que era d'Alcoi, per si podia fer alguna menció en el guió. La productora va entendre que 'era alcohòlic', i es va sentir malament per donar-li el paper de cambrer fins que va saber que era d'Alcoi, i no 'alcohòlic'.Pel que fa a Sol Pico, també ha contat que porta Alcoi sempre al seu cor, i que habitualment li diuen que fa tants anys que està en el lloc més alt de la dansa perquè és 'perseverant com a bona alcoiana'. La coreògrafa ha guanyat 10 premis MAX al llarg de la seua trajectòria. Com a anècdota, ha dit que se sent identificada amb els agents comercials, els venedors de tota la vida, perquè son pare venia pots de Nocilla per tota la comarca, i, "de la mateixa manera que jo venc els meus espectacles, vaig conviure amb mon pare que era comercial, i sé com de dura és aquesta professió".

Notable presència a l'acte

El col.legi d'agents comercials ha estat molt ben acompanyats al saló d'actes de la Cambra. A banda dels regidors del govern Manolo Gomicia i Vanessa Moltó, han assistit regidors de l'oposició. També la directora general de l'IVACE, Júlia CompanyEnrique Rico, de La Unión Alcoyana, el president de la Cambra, Pablo de Gracia o el president de la Patronal, FEDAC, Natxo Gomez, entre d'altres.