El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Sol Picó se'n recorda de la sentència del Procés en recollir un premi i provoca la indignació de PP i Cs

Sol Picó en meitat d'un dels seus espectacles

A la gala celebrada aquest 14 d'octubre no ha pogut acudir l'alcoiana després de perdre el vol a l'aeroport de El Prat, on s'ha viscut una jornada de protestes arran de la sentència del procés.

Ha ocorregut durant l'entrega dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes, al Teatre Principal d'Alacant, on la ballarina i coreògrafa alcoiana Sol Picó havia de rebre el guardó a millor direcció. Absent a la gala, Picó ha enviat un àudio per agrair el reconeixement, a l'hora que parlava de moments "trists" per a la democràcia en relació amb la sentència pel Procés. Aquesta menció ha provocat que representants de PP i Cs a l'Ajuntament d'Alacant i a les Corts Valencianes abandonaren la sala.

Així ho recullen mitjans com Información i Culturplaza. A la gala celebrada aquest 14 d'octubre no ha pogut acudir l'alcoiana després de perdre el vol a l'aeroport de El Prat, on s'ha viscut una jornada de protestes arran de la sentència del procés. D'aquesta manera, Picó no ha pogut recollir personalment el premi a millor direcció pel seu muntatge 'Animal de Séquia'. En el moment de l'entrega del reconeixement, les paraules de la coreògrafa es reproduïen per la megafonia de la sala mitjançant l'arxiu d'àudio d'un telèfon mòbil.

Segons els mitjans que s'han fet ressò de la notícia, les paraules de Sol Picó haurien motivat l'abandonament de la sala l'edil de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant, Antonio Manresa; i les diputades autonòmiques Yaneth Giraldo i Rosa Menor, tots de Ciutadans, així com el segon tinent d'alcalde Manuel Villar, del Partit Popular.