El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Article d'opinió de Jordi Segura, nou regidor d'Indústria a l'Ajuntament d'Alcoi

Jordi Segura

Som i serem indústria

Quan arribem a l’equador de la legislatura accedisc a la Corporació municipal ocupant el lloc que deixa el company Miguel Juan Reig en estrenar l’eta…

Quan arribem a l’equador de la legislatura accedisc a la Corporació municipal ocupant el lloc que deixa el company Miguel Juan Reig en estrenar l’etapa de la jubilació, i encara que són molt pocs els dies que porte com a membre d’aquest govern sí que m’han permés situar-me en les línies bàsiques de les regidories que he passat a ocupar.

Una d’aquestes regidories és la d’Indústria, una delegació amb nom propi per a un sector que ha tingut, té i ha de tenir un pes determinant i estratègic en la nostra ciutat, i al que estic molt vinculat per la meua formació acadèmica. Venim d’una tradició industrial centenària, que ha incidit directament en com és la nostra ciutat i també en com som nosaltres, que ens ha donat identitat i ens ha situat com a referent, i aquest govern està treballant amb les ferramentes necessàries perquè la indústria continue sent el motor econòmic, la qual cosa suposa crear ocupació i riquesa.

Entre aquestes ferramentes està el Pla ImpulsAlcoi, amb una trentena d’accions per impulsar Alcoi de la mà de la indústria. Unes accions que ja estem començant a desenvolupar i que ens permetran sumar a la indústria tradicional la de base tecnològica. Volem acompanyar les empreses en la seua implantació i el seu creixement, donant suport als empresaris i emprenedors locals, detectant les seues necessitats per poder millorar el teixit industrial, i fomentant la formació necessària per a millorar l'ocupabilitat. Introduir elements que donen un valor afegit a les nostres empreses serà fonamental per assumir els nous reptes, i l’aposta per la digitalització i la tecnologia seran bàsiques per liderar l’impuls industrial. Perquè volem impulsar la indústria que tenim, crear-ne de nova de la mà de les alcoianes i alcoians, i atraure’n també a altra de fora, configurant entre tots eixe creixement d’un sector fonamental en la nostra terra.

Al llarg de la història les nostres indústries han superat molts obstacles. Però no cal mirar enrere, perquè la pandèmia que vivim ens hi ha permés una vegada més comprovar que tindrem dificultats i traves, però que també tenim les ganes, la capacitat i la gent necessària per a superar-les.

Lligat a la indústria està el sòl, i ja podem dir que hem condicionat tots els polígons existents, fonamental per millorar el dia a dia de les empreses que estan implantades en ells, i estem treballant per convertir en realitat noves zones empresarials, com poden ser Pagos i el parc tecnològic en Rodes.

Agafe la regidoria d’Indústria en un moment apassionant de la ciutat, on s’han establert les bases per impulsar-la en molts àmbits, un d’ells és el de la indústria, i n’estic convençut que en aquesta segona part de la legislatura començarem a veure els fruits.