El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Som Ibi lamenta la falta de suport per a dur endavant una declaració d'emergència climàtica

Aitana Gandia, regidora de Som Ibi

Coincidint amb la Vaga Mundial pel Clima, Som ibi ha sol·licitat que es llija un manifest en la Plaça la Palla la vesprada del divendres 27 de setembre, consensuat entre l'ajuntament i les associacions mediambientals de la localitat.

La formació Som Ibi ha criticat la falta de suport de la corporació municipal iberuda per a dur a terme una declaració d'emergència climàtica. La proposta s'ha posat damunt la taula en el plenari municipal de setembre sense rebre el suport per part de PP, PSOE i C's.

Som Ibi ha presentat la moció per tal "d'arribar a una sèrie d'acords per a contribuir a la reducció del calfament global, ja que, com mostren nombrosos estudis, ens trobem en un moment alarmant, arribant a un punt de no retorn". D'acord a la formació municipalista, la proposta va ser titllada de "radical, generalista, partidista i inviable".

A pesar d'això, Som Ibi ha proposat a la resta de partits debatre i portar a ple una moció consensuada per tal d'actuar envers la situació emergència climàtica. Igualment, coincidint amb la Vaga Mundial pel Clima, han sol·licitat que es llija un manifest en la Plaça la Palla la vesprada del divendres 27 de setembre, consensuat entre l'ajuntament i les associacions mediambientals d'Ibi.